SUDBINA JE PONEKAD ZBILJA OKRUTNA

Svi plaču zbog ovog dječaka: Donirao kosu oboljelima od raka, a onda i sam dobio opaku bolest

 Facebook

Vinny Desautels čak dvije godine je puštao kosu kako bi je donirao djeci koja boluju od raka. I kako sudbina često biva okrutna, tako je ovom sedmogodišnjaku, ubrzo nakon što je u ožujku skratio kosu, dijagnosticirana ista ova spomenuta bolest. Vinnyjevu obitelj ova je vijest dodatno uzdrmala kada im je liječnik rekao da je rak u četvrtom stadiju.

- Doktori još pokušavaju otkriti o kojem je obliku raka riječ, s obzirom na to da su pronašli izrasline oko bedra, kostiju oko oka i na njegovom desnom obrazu - ispričao je Vinnyjev otac za Fox40.

Vinny je nedavno došao kući iz škole i roditeljima se požalio na bolove u koljenu, da bi oni tada pronašli kvržicu na njegovom desnom boku. Odlaskom na Hitnu, liječnici su otkrili izraslinu na prsima.

Ubrzo nakon toga, dječak je morao na liječnički pregled zbog očiju koje su mu često bilo natečene, što se dotad pripisivalo alergijama, no njegovi roditelji su se zabrinuli da bi te dvije stvari mogle biti povezane. Ispalo je da su bili u pravu nakon što su liječnici otkrili malignu izraslinu kod njegovog oka. Iako ima tek sedam godina, Vinny svoju dijagnozu jako dobro razumije, a i dalje ga veseli što je mogao pomoći drugima.

GoFoundMe

- Želio sam pomoći kako ne bi trebali ići doktorima i boriti se s s rakom - rekao je Vinny.

Iako su ga u to vrijeme kad je puštao kosu mnogi mijenjali za djevojčicu, njegov otac ispričao je kako Vinnyja to nije nimalo brinulo. Cijela obitelj sada se svim snagama pokušava riješiti ove bolesti, s tim da Vinnyjeva majka uskoro treba roditi. Vinnyjevi baka i djed, Sue i Ron Desautels, osnovali su stranicu GoFundMe kako bi prikupili novac za liječenje svog unuka.

- Naš predivni unuk vodi bitku koju nije dijete ne bi trebalo voditi - onu protiv raka. Nedavno je donirao svoju kosu djeci oboljeloj od iste bolesti. Iako su mu se druga djeca ponekad izrugivala zbog duge kose, on se na to nije obazirao jer je znao da mu je cilj pomoći drugima, piše na stranici.

GoFundMe

- Sljedećih mjeseci čekaju ga brojni pregledi i testovi, kao i operacije. Kao što možete i pretpostaviti, sve to košta. Dijagnoza nam je slomila srce. Hvala svima na riječima podrške. Mi smo bliska obitelj i zajedno se borimo protiv toga - piše na stranici.

Nema koga ova tužna priča o Vinnyju nije dirnula.

GoFundme

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 20:22