VRUĆI STOLAC

Tamara je napustila ‘Milijunaša‘ bez ijednog osvojenog eura, pala je na pitanju za 150 eura

”Tko želi biti milijunaš?”

 HRT
Druga natjecateljica, Ivana Polančec, iz Koprivnice iduću emisiju zabavnog game-showa otvorit će odgovarajući na 13. pitanje

Sjajnom igrom Ivana Polančec osvojila je 18.000 eura u ovotjednom izdanju kviza HRT-ovog kviza , a iduću emisiju zabavnog game-showa otvorit će odgovarajući na 13. pitanje. Na raspolaganju ima džoker "pitaj publiku". Ivo Karamatić, unatoč izvrsnoj igri, zapeo je na sedmom pitanju. Nije znao što je sanjao starozavjetni patrijarh Jakov na putu u Haran te je nakon dva iskorištena džokera na tom pitanju kući otišao sa 150 eura. Tamara Mravak kviz je napustila bez dobitka jer nije prešla prvi prag.

Ovotjedno izdanje kviza otvorio je Zagrepčanin Ivo Karamatić. Nedavno diplomirani programer na sedmom pitanju, za 600 eura, zatražio je prvog džokera – "pitaj publiku". Nije znao što je starozavjetni patrijarh Jakov sanjao na putu u Haran: bunar, ljestve, karavan ili lađu.

Za bunar je bilo 61% publike, za karavanu 15%, a za ljestve i lađu po 12%. Nakon dobivenih rezultata Ivo nije bio siguran je li se publika povela za njegovim sugestijama pa je zatražio i džoker "pola-pola".

Ostale su ljestve i lađa. Nakon kratkog dvoumljenja kao konačan odgovor naveo je lađu. Nažalost, to nije bio točan odgovor pa je emisiju napustio s iznosom prvog praga - 150 eura.

- Lijepo ste slutili, a onda promijenili. I usne san: ljestve stoje na zemlji, a vrhom do neba dopiru, i anđeli Božji po njima se penju i silaze. Izraz Jakovljeve ljestve ste možda čuli, ako se ovoga niste mogli sjetiti, objasnio je voditelj Tarik Filipović.

Nakon Ive, u stolac nasuprot Tarika sjela je Tamara Mravak. Po struci polonistica i književna komparatistica iz Požege na petom pitanju se dvoumila između divlje svinje i jelana kao naše najveće životinje, a kao konačan odgovor navela je divlju svinju. No točan odgovor je bio jelen i Tamara je popularni game-show napustila bez ijednog eura jer nije prešla prvi prag.

Na "vrući stolac" Milijunaša iduća je sjela Koprivničanka Ivana Polančec. Nastavnica engleskog jezika u osnovnoj školi prvog džokera trebala je na 11. pitanju. Glasilo je: Robespierre je bio istaknuti član koje grupacije koja se za revoluciju borila iz najviših klupa Konventa? A - kordeljera, B - žirondinaca, C - fejana ili D - montanjara?

Iako je natjecateljica mislila kako je točan odgovor B - žirondinaca, zatražila je pomoć džokera "zovi". Čim je čuo pitanje, džoker je rekao kako je Robespierre bio jakobinac, a od ponuđenih izabrao bi kordeljera ili montanjara pa je Ivana zatražila i drugog džokera.

Nakon džokera "pola-pola" ostali su fejani i montanjari. Stoga je Ivana kao konačan odgovor navela D - montanjara i osvojila 10.000 eura.

- Nazvani su po tome jer su sjedili u najvišim klupama Narodne skupštine. Robespierre je bio jakobinac i montanjar (brđanin), objasnio je Tarik.

Na idućem, 12. pitanju, Ivana nije znala odgovor, ali je odlučila riskirati unatoč tome što je imala i džoker "pitaj publiku". Trebala je odgovoriti na pitanje kako se zove slavna slika u čijoj pozadini visi još jedna slika: Čaša apsinta, Američka gotika, Gola Maja ili Whistlerova majka. Mlada Koprivničanka odlučila se za D - Whistlerova majka i osvojila 18.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. siječanj 2023 13:48