CRNA SMRČA

Testirali smo proizvod domaće tvrtke Insektarij: ‘Prvi u Europi proizveli smo pivo od cvrčaka‘

Aleksandar Gavrilović, Stipe Renje i Marko Glogoški
 
 Ivana Nobilo/CROPIX
‘Europska agencija za hranu kaže da cvrčci nisu štetni za ljude, pa želimo naše pivo u dućanima 2022. godine‘

I cvrči, cvrči cvrčak u boci Crne smrče. Ne, nije pogreška, a pjesnik Vladimir Nazor oprostit će nam što smo početak njegove poznate pjesme kojom generacije osnovnoškolaca "lome" jezik malo prilagodili jer je ova varijanta trenutno istinita. Naime, u Hrvatskoj je proizvedeno prvo pivo u Europi koje u sebi ima upravo cvrčke.

- Čuj, mi ti kuhamo pivu od cvrčaka, hoćeš doći probati - glasio je telefonski poziv mog prijatelja Aleksandra Gavrilovića, inače vlasnika "Insektarija - Tvornice buba". Koliko god zvučalo neobično, nije me nimalo iznenadio. U Heinzelovoj u Zagrebu on ima prostor u kojem sam više puta boravio, gdje se nalaze milijuni cvrčaka. Proizvodi ih za životinjsku prehranu, ali ne krije i ambicije da insekti postanu ljudska hrana...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 01:14