VODI GA DO CILJA

TOMISLAVOVA BAKA MARICA PREUZELA VOLAN Neumorni mladić i dalje gura auto do zacrtanog 100. kilometra, otkrio i koji bi sljedeći rekord mogao rušiti

Tomislav Lubenjak s bakom Maricom (lijevo), Lubenjak gura auto (desno)
 Boris Kovačev / CROPIX, Vid Barić / Jutarnji list
 

Tomislav Lubenjak (27) u subotu u 15 sati krenuo je u obaranje Guinnessova rekorda u guranju automobila - ovaj Zagrepčanin zadatak je uspješno odradio već do nedjelje rano ujutro, ali kraljnji cilj mu je u 24 sata odvaliti zacrtanih 100 kilometara.

Za vrijeme ovog izazova za volanom Smarta svaka četiri sata izmjenjivali su se novi vozači, a posljednju etapu odradila je Tomislavova najveća i najvatrenija obožavateljica - 76-godišnja baka Marica Leskovac. I njoj se, rekla je ponosno, konačno ostvario san, pa je u 77. godini dobila priliku sudjelovati u rušenju jednog svjetskog rekorda.

- Trebalo me samo malo pogurati - našalila se baka Marica.

Njezina neumorna unuka svo ovo vrijeme bodrili su i mnogobrojni znatiželjnici, a sam Tomislav u svojoj biografiji nedavno je dao naslutiti što bi mu mogao biti sljedeći izazov.

Naime, kad su ga pitali koji Guinnessov rekord bi volio oboriti, a da nije iz kategorije sporta i snage, on je odgovorio: "Onaj u količini pojedene hrane".

Tomislav, koji je kineziologiju magistrirao na Sveučilištu Avila u SAD-u, a radi kao fitness trener, za ovaj nevjerojatan podvig pripremao se čak godinu dana, a procijenio je kako bi tijekom obaranja Guinnessova rekorda u guranju automobila mogao izgubiti čak deset kilograma.

A u nedjelju u 12 sati i 33 minute Lubenjak je ispunio i svoj drugi cilj prešavši 100 kilometara, što je više i od svjetskog rekorda u paru koji iznosi 95,07 km, a drže ga Makedonci Aleksandar Chekorov i Aleksandar Smilkov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:29