PROKLESTVO PLAYBOYA

Tragične smrti 38 zečica: Jednu je ubio muž, drugu serijski ubojica, treću su našli u koferu...

 Photo Wire/Starmax/Profimedia
Buran život i poroci, često su išli u paketu s ljepoticama s čuvene naslovnice

Prošle su već četiri godine otkako je umro Hugh Hefner, ali kontroverze oko njegovog Playboy carstva se ne stišavaju. Posljednja u nizu zečica koja je istupila s novim detaljima života u milijun dolara vrijednoj vili je manekenka Holly Madison, danas udana majka dvoje djece koja se s gađenjem prisjetila seksualnih eskapada s ostarjelim plejbojem.

Izgledaš staro, jeftino i grubo, urlao je Hefner na nju jednom prilikom kad je odlučila da ne želi izgledati kao sve ostale djevojke pa se ošišala i promijenila imidž. Uz to bila je prisiljena sudjelovati u orgijama punim seksa i droge, a sljedeće godine Madison će biti dio dokumentarnog filma u deset dijelova, 'Tajne Playboya' a koji najavljuje da je ušao iza zatvorenih vrata najpoznatijeg svjetskog carstva seksa. Autori su intervjuirali ljude koji su radili za Hugha Hefnera, uključujući njegovu bivšu djevojku Holly Madison i bivšu 'Mother Bunny' PJ Masten.

image

Holly Madison nedavno je progovorila o mučnom životu u luksuznoj vili

David Livingston/Wenn/Profimedia

Holly Madison je priznala da nije shvaćala koliko je opasno ući u svijet Playboya, a 41-godišnja manekenka bila je u vezi s Hefnerom od 2001. do njihove rastave 2008., nakon čega je izbačen s imanja. Javnost će čuti i svjedočanstva Stefana Tetenbauma, Hefnerova osobnog asistenta, kao i bivših djevojaka Margarite i Sondre Theodore.

Život u vili Holly je opisala kao pakao, a priznala je da je razmišljala da izvrši samoubojstvo. No, nažalost, pod takvim pritiskom neke su Playboyeve zečice zauvijek okončale svoj život.

Možda i najpoznatiji slučaj je onaj kad je u sobi hotela Seminole Hard Rock na Floridi pronađena mrtva zečica Anna Nicole Smith. Platinasta plavuša koja je slavna postala 1992. godine, kada je osvanula na naslovnici Playboya, umrla je s 39 godina od smrtonosne kombinacije lijekova. Ona je samo jedna od 38 zečica čiji je život završio naprasno i tragično. Većina od njih nije dočekala 50. rođendan, a njezina smrt probudila je duhove i pokrenula priče o prokletstvu playmateica.

image

Anna Nicole Smith 1992. krasila je naslovnicu Playboya i do danas je jedna od najpoznatijih zečica u povijesti. Predozirala se u hotelskoj sobi.

Paramount Coll/Everett/Profimedia

Playboyeva zečica Jasmine Fiore pronađena je mrtva u koferu, a nedostajali su joj zubi i prsti. Jasmine je pronađena 15. kolovoza 2009. zadavljena i strpana u kofer s posmrtnim ostacima kako bi se spriječilo prepoznavanje. Prsti i zubi su joj doista bili odsječeni i sve identifikacije su uklonjene, osim serijskih brojeva na implantatima u grudima. Nekoliko dana nakon što je policija službeno optužila njezinog bivšeg supruga Ryana Jenkinsa za ubojstvo, on se objesio u sobi motela.

image

Jasmine Fiore (lijevo) zadavljena je i ubačena u kofer, a odsječeni su joj prsti i izvađeni zubi. Identificirana je po serijskim brojevmia implatanata u grudima

Dimitri Halkidis/Wenn/Profimedia

Prije više od tri desetljeća svoj život okončala je i Paige Young koja je umrla od predoziranja. Tako je umrla i Marilyn Monroe, seks-simbol i holivudska zvijezda koju je u prosincu 1953. lansirao upravo Playboy. Iako je službeni uzrok smrti najslavnije plavuše svih vremena nenamjerno predoziranje tabletama, mnogi nikad nisu povjerovali u to objašnjenje.

Cassandra Lynn Hensley, bivša Playboyeva zečica, pronađena je mrtva u stanu svoga prijatelja u Los Angelesu. Umrla je zbog predoziranja, a prijatelj ju je pronašao mrtvu u kadi nakon čega je pozvao policiju, iako nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na nasilnu smrt.

image

Cassandra Lyyn Hensey predozirala se kod prijatelja u stanu, a i danas na Facebooku postoji stranica gdje joj se izražava sućut

Tragičnu smrt doživjela je i Dorothy Stratten, u veljači 1979. koju su smatrali djevojkom pred kojom je sjajna filmska karijera kad ju je s nepunih 20 godina angažirao slavni Peter Bogdanovich za svoj film. No, samo nekoliko mjeseci poslije ubio ju je ljubomorni suprug od kojeg se odlučila razvesti. Njezina životna priča bila je ekranizirana kao film čak dva puta, a prvi čovjek magazina Hugh Hefner izjavljivao je kako nikada nije prebolio njezinu smrt. Kanadski model i glumica u nastajanju karijeru je počela još kao maloljetnica kada je njezine gole fotografije snimio Paul Snider, vancouverski promotor i fotograf sumnjive reputacije, i poslao ih u Playboy. 1979. udala se u Las Vegasu za Snidera, a godinu kasnije postala je i playmate godine. Kako je munjevito postajala slavna, jednakom brzinom propadao je njezin brak sa Sniderom koji je u nju pucao nakon što su se našli da porazgovaraju o financijskim uvjetima razvoda.

image

Hugh Hefner i Dorothy Stratten, koja je bila zečica godine, snimljeni 1980. godine u Playboyevoj vili. Stratten je kasnije ubio njen suprug Paul Snider

Peter Borsari/pip-landmark Media/Landmark/Profimedia

Buran život i poroci, često su išli u paketu s ljepoticama s čuvene naslovnice. Od predoziranja je u dobi od 28 godina umrla Elisa Bridges, a Willy Rey bila je 23-godišnjakinja kada je 1973. pronađena mrtva. A umrla je i 35-godišnja Tiffany Marie Sloan koja je za Playboy pozirala kao 16-godišnjakinja. A Tonya Crews, Carol Willis i Claudia Jennings, redom 20-godišnjakinje, poginule su u automobilskim nesrećama.

Sa samo 34 godine na jednak je način umrla i holivudska ikona Jayne Mansfield u strašnoj nesreći dogodila se nedugo nakon što je objavila svoju odluku da će prekinuti vezu s upitnim obožavateljima, sljedbenicima kulta koji su je smatrali božanstvom. Fanatici su vjerovali da je na njezinu odluku utjecao njezin dečko, Sam Brody, a nakon tragične nesreće javio se i unuk vođe kulta obožavatelja i podgrijao misterij. Ispričao je kako je njegov djed toga jutra kada je Mansfield poginula izrezao njezinu glavu sa slike iz novina. Zečica Eve Meyer s naslovnice iz 1955. godine stradala je u zrakoplovnoj nesreći na Tenerifima.

image

Hugh Hefner izabire zečicu godine. Fotografija je snimljena 2008. godine u Playboyevoj vili

-/Shutterstock Editorial/Profimedia

Jednako tragično, završio je i život Ellen Louise Maligo, koja je 1997. godine pronađena ubijena u Coral Springsu, pretpostavlja se kao žrtva serijskog ubojice. Nesretna ljepotica se nakon slave družila s članovima banda Kiss, no kako je tonula u svijet droge i alkohola, tako je ispala iz fokusa paparazza i završila kao prostitutka.

Bivša zečica Ashley Mattingly umrla je u 33. godini, a njena porodica istaknula je da se godinama borila s alkoholizmom te da je bila žrtva zlostavljanja. Bila je u vezi s Lane Garrisonom, zvijezdom serije 'Zakon braće', kojeg je nadzorna kamera uhvatila kako ju tuče. Garrison se branio da je to napravio zato što mu je ona ukrala mobitel te je u zatvoru proveo dva mjeseca prije nego što je pušten na uvjetnu, ali nije se oglasio povodom njezine smrti.

image

Ashley Mattingly

Nate Jones/Pacific Coast News/Profimedia

Poznato je da se sve djevojke koje su vili moraju pridržavati strogih pravila zbog kojih, ako ih prekrše, mogu spakirati kofere i tražiti život negdje izvan Hefnerove vile. Mladim i lijepim ženama ta vila je tada značila više od obitelji, to im je bila karta za novi život. Prije samog ulaska u vilu radi se kompletna provjera identiteta djevojka koja je, zahvaljujući svom izgledu, dobila mogućnost živjeti u okruženju Hefnera i njegovih zečica. Starleta Jenna Bentley prisjeća se, a prenosi The Sun, da je život u vili bio nevjerojatno dobar, osim toga djevojke nisu smjele imati dečke pa čak i detaljnije upoznavanje i vezanje s klijentima rezultiralo bi momentalnim izbacivanjem iz vile.

image

Jenna Bentley

Seoj/Backgrid Usa/Profimedia

Kako prenosi britanski tabloid, bivša zečica tvrdi da je za vrijeme života u vili imala strog režim, a vlasnik je uveo policijski sat i u 21 sat su morale biti u vili. 'Nije bilo baš kao u zatvoru, ali ako ste propustili policijski sat, spavali biste na travnjaku. Bili su vrlo strogi po pitanju toga. Bez obzira na stroga pravila vile', Jenna kaže da je imala i jako puno benefita, od osobnog kina preko ljubimaca do stilista. Zapravo, djevojke su imale telefon putem kojeg su mogle zatražiti bilo što u bilo koje doba noći i to bi im Hefner ostvario, ali je moralo biti u okviru pravila vile. Više se to odnosilo na žudnju prema McDonald'su u tri ujutro ili želju za novim krpicama.

Podsjetimo, Hefner je svoju 'Playboy' priču započeo 1953. godine kada je izašao prvi primjerak toga danas najpoznatijeg 'lifestyle' časopisa za muškarce. Prvi broj je ostao zapamćen po tome što je na naslovnici bila fotografija gole glumice Marilyn Monroe, a primjerak se prodavao za 50 centi i objavljen je bez datuma u slučaju da ne bi bilo drugog izdanja. Prvo izdanje se rasprodalo za nekoliko tjedana. Potom je prerastao u pravo carstvo kojemu su pripadali mnogi Playboyevi klubovi diljem Amerike, a promovirana je i ikona 'Playboy Bunny'. Posljednji broj časopisa izašao je početkom 2020. godine nakon što je prestao tiskati zbog početka pandemije koronavirusa. Hefner je preminuo 2017. u 91. godini od srčanog udara u svom domu u Los Angelesu, okružen luksuzom i djevojkama, zapravo kako je oduvijek i želio. Iza sebe je ostavio veliko nasljedstvo najvećeg erotskog časopisa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 00:33