PROMIJENIO SPOL

Transrodni muškarac koji je rodio dijete žali se na bolnicu: ‘Cijelo vrijeme su me zvale majkom umjesto ocem!‘

Bennett Kaspar-Williams

 Mediadrumimages/@bennettonpurpos/Media Drum World/Profimedia
Bennett Kaspar-Williams se žali da je često tijekom trudnoće dok je bio u bolnici bio pogrešno tretiran kao žena

Transrodni muškarac koji je rodio dijete kritizirao je medicinske sestre jer su ga nazvale 'majkom'. Bennett Kaspar-Williams iz Los Angelesa tvrdi kako su se tijekom trudnoće prema njemu odnosili kao prema ženi, dok je on zahtijevao da ga nazivaju ocem.

U nedavnom intervjuu za The Daily Mail, ovaj 37-godišnjak, koji je rođen kao žena te potom promijenio spol, opisao je, kako kaže, traumatično iskustvo etiketiranja 'majkom' nakon što je rodio zdravog dječaka po imenu Hudson u listopadu 2020. godine, kako prenosi RT.

Kaspar-Williams, koji je krenuo u proces promjene spola 2014. godine, a grudi je uklonio 2015., zatrudnio je prirodno 2020. nakon što je prekinuo hormonsko liječenje. Hudson, dijete koje je začeo sa svojim suprugom Malikom, rođeno je carskim rezom.

Unatoč tome što je trudnoća protekla bez problema, Kaspar-Williams se od tada žali da je često bio pogrešno tretiran kao žena dok je bio u bolnici.

'Biznis trudnoće'

"Biznis trudnoće - da, kažem biznis jer je cijela institucija skrbi o trudnoći u Americi usredotočena na prodaju ovog koncepta 'majčinstva' - toliko je isprepletena s rodom da mi je bilo teško izbjeći da me tretiraju kao drugi spol", rekao je on za Daily Mail.

Događaje je opisao kao 'disforične', što je depresivni osjećaj upravo suprotan euforiji.

"Čak i s punom bradom, ravnim prsima i oznakom 'muškog' spola na svim mojim osobnim dokumentima, ljudi si nisu mogli pomoći da me ne zovu 'mama' ili 'gospođo'".

Kaspar-Williams tvrdi da ništa u vezi s trudnoćom nije djelovalo tako da bi se osjećao ženstvenijim, ističući da je nošenje djeteta tijekom pandemije bila najhrabrija stvar koju je učinio.

"Nema jačeg osjećaja od toga da mogu reći da sam tata koji je stvorio vlastito dijete".

Kazao je da će njegov sin imati dva tate, što je po njemu i "prirodno" i "normalno".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 09:36