DRES ISPOD BORA

Tražite savršen božićni poklon? Upravo traje aukcija nošenih dresova hrvatske reprezentacije...

 Srdjan Vrancic/Cropix
Aukcija već traje, a zasad je najvišu cijenu postigao je Modrićev dres – 550 eura, odnosno 4144 kn

Dijeli nas manje od 10 dana do Božića i dok svi pomahnitalo traže darove za svoje najmilije Hrvatski nogometni savez došao je na sjajnu ideju.

- Tražite savršen božićni dar? - pitaju fanove na svojoj službenoj web stranici.

- Imamo za vas pravu poslasticu! - nastavljaju.

Naime, na stranici www.matchwornshirt.com traje humanitarna aukcija na kojoj se nude nošeni dresovi hrvatskih reprezentativaca s nedavne utakmice Lige nacija protiv Švedske u Solni.

- Aukcija na kojoj se nude nošeni dresovi hrvatskih reprezentativaca s nedavne utakmice Lige nacija protiv Švedske završava u nedjelju, 20. prosinca u 13 sati po srednjoeuropskom vremenu, što znači da imate dovoljno vremena svojim najmilijima omogućiti idealan dar ispod božićne jelke. Svi dresovi su profesionalno dezinficirani izlaganjem ultraljubičastom zračenju, što znači da su s njih uklonjeni svi eventualni tragovi virusa, bakterija i DNA materijala, ali su sačuvali sve ostale elemente nošenog dresa, uključujući izvezene zastave Švedske i Hrvatske i datum odigravanja utakmice na prednjoj strani dresa – stoji u objavi.

image
Goran Mehkek/Cropix

Aukcija već traje, a zasad je najvišu cijenu postigao je Modrićev dres – 550 eura, odnosno 4144 kn. No, kako vrijeme odmiče cijena će još zasigurno rasti kao i one za dresove ostalih nogometaša.

Dres Matea Kovačića zasad je postigao cijenu od 340 eura (2561 kn), dres vratara Dominika Livakovića 264 eura (1989 kn), a Ivana Perišića 220 eura (1657 kn). Zasad najslabije kotiraju dresovi vratara Ive Grbića i Josipa Juranovića koji su postigli najmanju cijenu od 139 eura (1047 kn).

image
Goran Mehkek/Cropix

Nije ovo prvi put da naši nogometaši prodaju svoje nošene dresove.

Naime, nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija prošle godine postala prva na svijetu koja je nošene dresove s jedne natjecateljske utakmice (Hrvatska - Mađarska) ustupila online aukciji u humanitarne svrhe i pritom prikupila više od 30 tisuća eura, Vatreni su isti primjer slijedili i tijekom nedavnih utakmica protiv Turske i Portugala i opet prikupili skoro trideset tisuća eura, točnije 29.361, na online aukciji organiziranoj za Zakladu Vatreno srce, javljaju iz HNS-a.

image
Goran Mehkek/Cropix

Svi hrvatski reprezentativci koji su bili u zapisniku utakmica protiv Turske i Portugala, dali su svoje dresove za spomenutu aukciju, a njihova početna cijena bila je 89 eura (670 kn), s uključenim troškom dostave bilo gdje na svijetu. Najvišu cijenu dostigli su dresovi Luke Modrića i Matea Kovačića u utakmici s Portugalom, Modrićev u iznosu od 2.900 eura (21.850 kn), a Kovačićev od 2.625 eura (19.778 kn). Oba su prodana u Kinu, a na aukciji su sudjelovali kolekcionari dresova iz 27 zemalja.

image
Goran Mehkek/Cropix

Podsjetimo, Zakladu Vatreno srce osnovali su i vode hrvatski reprezentativci i izbornici, putem koje već godinama pomažu djeci i mladima, poput donacija sredstava Klinici za dječje bolesti i akciji Korak u život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2022 17:46