‘KANADSKI SAN‘

Tužna priča iz Toronta: Majka i kći iz Splita preminule jedna za drugom, u razmaku od sat vremena...

Loredana i Sara Kun
 Privatni Album/slobodna Dalmacija
Što se zaista dogodilo, doznaje se iz priče s jednim od članova obitelji, koji živi u Hrvatskoj

Život piše romane, kaže uzrečica, no za našu sljedeću priču možda bi bilo bolje napisati kako život piše najbizarnije i najtragičnije priče, piše Slobodna Dalmacija.

Jedna takva tužna priča, da tužnija ne može biti, koja poveznicu ima sa Splitom dogodila se prije nekoliko dana u Torontu, u Kanadi, gdje su u vrlo kratkom razmaku, po neslužbenoj informaciji od sat vremena, preminule kći i majka, hrvatskog porijekla.

Kći je Sara Kun, rođena prije 36 godina u Splitu, odvjetnica u Torontu, dok je majka 66-godišnja Loredana Kun, također rođena Splićanka. Loredana Kun je rođena Beroš i bila je sestra preminulog, bivšeg splitskog gradonačelnika Slobodana Beroša.

U cijeloj ovoj tužnoj priči valja napomenuti da se tragedija u obitelji Beroš-Kun dogodila godinu dana nakon smrti Slobodana Beroša, koji je preminuo 11. listopada prošle godine.

Budući da se radi o dvije rođene Splićanke, redakcija Slobodne Dalmacije krenula je tragom ove priče, kako bi pokušali saznati što se zaista dogodilo u Kanadi.

U prvom trenutku je informacija, koja je došla do medija "govorila" kako su majka i kći preminule, odnosno poginule u dvije odvojene nesreće, no priča je sasvim drugačija, kako bi naš narod rekao "ne možeš vjerovati, što se dogodilo".

image
Osmrtnica u Slobodnoj Dalmaciji
Slobodna Dalmacija

A što se zaista dogodilo, doznaje se iz priče s jednim od članova obitelji, koji živi u Hrvatskoj.

Naime, Sara Kun, koja bila udana za Eugenea i koja je imala kćerkicu Sophie Isabell, radila je kao odvjetnica u Torontu i nedavno je postala partner u jednoj odvjetničkoj tvrtki. Nikada nije bila bolesna, barem što je ona znala, bila je mlada, školovana i cijeli život je bio pred njome. Rekli bi da je ostvarila "kanadski san".

No, prije nekoliko dana je nesretna sudbina "umiješala" svoje prste u Sarin život i Sara, zdrava mlada žena je, u Torontu doživjela srčani udar. Prema informacijama koje smo dobili od člana obitelji koji živi u Hrvatskoj, istog trenutka su pozvana kola hitne pomoći, no do njihovog dolaska Sara je preminula. Pokušana je reanimacija, međutim Sara je nažalost izgubila bitku za svoj život.

Da jedna tragedija često vuče i drugu za sobom, nažalost pokazalo s vrlo brzo. Naime, saznavši neposredno nakon Sarine smrti, da joj je kći preminula, uslijed grozne vijesti, na drugom kraju Toronta preminula je i njena majka Loredana.

Kako doznajemo, Loredana Kun je u Kanadu odselila sa svojom kćerkicom u 90-tim godinama prošlog stoljeća, a u Splitu je bila poznata kao tekstopisac, koja je pisala stihove pjesama za hrvatske pjevače, među kojima i za Josipu Lisac, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 11:58