RODITELJI SU OČAJNI

TUŽNE VIJESTI NA 6. ROĐENDAN HRABROG LAVA Marek, dječak s gotovo dvadeset dijagnoza, je u bolnici i liječnici kažu da broji posljednje dane

 Privatni album
 

Dječak Mario rođen je carskim rezom, a treći dan života otpušten je kući kao zdrava beba.

Nakon točno mjesec dana života Mariju prestaje kucati srce i prestaje disati. Tu počinje drama obitelji Ujdur. Tata Niko i mama Kristina odmah zovu hitnu, te je Mario reanimiran u vozilu hitne pomoći.

Ostao je 100-postotni invalid, potpuno ovisan o tuđoj pomoći. Marek - hrabri lav, kako ga odmilja zovu, ima gotovo dvadeset dijagnoza, ne može samostalno disati, a njegovi roditelji bore se za svaki Marekov novi dan.

Mario danas ima šesti rođendan i na veliku žalost proveo ga je u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Stanje mu se, nažalost, posljednjih dana još pogoršalo. Liječnici su nedavno roditeljima priopćili najtežu vijest - dječak je u terminalnoj fazi bolesti.

"Marek je na palijativi, budi se, ali isto tako zaspi i ne može se ga probuditi. Kore mozga ostalo je 5 mm, sve ostalo je šuplje. Također je dodatno stradalo moždano deblo koje upravlja vitalnim funkcijama. Puls mu pada i nažalost spasa nema. Liječnici su dali sve od sebe i sve invazivne metode su isključene pošto se samim time produžuje Marekova agonija. Svima koji brinu u Klaićevoj o njemu puno zahvaljujem", rekla nam je njegova shrvana majka Kristina.

Dječaka su za rođendan medicinske sestre odjenule u bijelu košuljicu i crno odijelce i napisale mu lijepe poruke oko kreveta, ali nitko ne može sakriti golemu tugu.

"Danas mu je rođendan, tako velik dan, suze s lica ne mogu sprati... Marek će još par dana biti u bolnici i pušta se kući da kraj dočeka doma, u svome krevetu među svojim najmilijima. Na Lavu je sad sve, uz svu moguću ljubav svijeta boli spoznaja da mu ne mogu pomoći", rekla nam je kroz suze mama.

Privatni album

Obitelj živi u podstanarskom stanu i imaju još jednu djevojčicu. Iako im je teško tražiti pomoć, tata koji ima status njegovatelja i majka koja je na bolovanju, našli su se i pred financijskim zidom.

Može im se pomoći uplatom na račun HR9624070003232856520 na ime Kristina Čeh Ujdur.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. studeni 2022 16:53