LOŠA SREĆA

'U 20 MINUTA OSTALI SMO BEZ SVEGA' Cura i dečko rasprodali sve da bi oplovili svijet, no brod im je potonuo već drugog dana putovanja

 Youtube / Facebook
 

Par koji je rasprodao sve da bi kupio brod i plovio svijetom, ostao je bez ičega nakon što im je brod potonuo samo dva dana nakon što su krenuli na put, piše Independent.

Tanner Broadwell i Nikki Walsh započeli su svoju avanturu prošloga tjedna na 8-metarskoj jedrilici na kojoj su isplovili iz marine u Tarpon Springsu.

Dva dana kasnije u pomoć su pozvane hitne službe da spase brod koji se našao u nevolji u meksičkom zaljevu oko 40 kilometara od obale.

Dok su plovili kroz popularno turističko odredište, dno broda zapelo im je za neki objekt na morskom dnu, možda stijenu ili što drugo, i u broj je brzo počela ulaziti voda. Par je bio prisiljen evakuirati se i pozvati pomoć. Sve što im je ostalo je njihov dvije godine star pas Remy, kreditne kartice, mobitel, nešto pseće hrane i odjeće.

Par je poslije rekao kako su željeli napustiti suvremeni život kakav su dotada vodili u Coloradu.

'Sve što sam imao, prodao sam. A sad sam izgubio sve za samo 20 minuta', rekao je Broadwell za lokalne novine.

Broadwell, (26) inače je s Floride i radio je u marketingu. Nikki Walsh (24) je upoznao u Philadelphiji gdje su jedno vrijeme zajedno radili no ubrzo su se zasitili takvog životnog stila u kojem su 'morali nagovarati ljude da rade stvari koje zapravo ne žele raditi'.

Tada su donijeli odluku da će oploviti svijet. Put su planirali dvije godine za koje su vrijeme štedjeli novac. Broadwell je čak vozio za Uber kako bi zaradio dodatni novac za svoju pustolovinu. U travnju prošle godine prodali su sve uključujući i SUV, te kupili brod kojeg su nazvali 'Lagniappe' što na kreolskom znači 'bonus'. Brod su platili 5000 dolara i uložili još toliko u njegovu restauraciju.

Ni Tanner, ni Nikki nisu imali nikakvo iskustvo na moru i nikad prije nisu jedrili, pa su se prije ukrcaja mjesecima pripremali ploveći s Broadwellovim ocem. U siječnju su odlučili da su spremni i otisnuli se na put.

No dva dana kasnije Lagnieppe je potonuo i trenutno se i dalje nalazi na dnu Meksičkog zaljeva. Vlasti su rekle da vađenje broda košta oko 10.000 dolara, no Tanner i Nikki zajedno imaju tek 90 dolara.

S obzirom da nemaju drugih mogućnosti, razmišljaju da se usele u kuću s Tannerovom majkom i potraže posao. No od svog sna nisu posve odustali.

'Neću odustati. Jednom ću već kupiti drugi brod. Ne odustaje se od snova tek tako!', kaže Broadwell.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:41