DOBRE VIJESTI

U akciji za ispraćaj tragično preminulog umjetnika preko vikenda je skupljeno više od 83.000 kn

 Facebook
Prijatelji koji su pokrenuli akciju objavili su i da će sprovod Romana Wagnera biti 28. rujna, u 13.20 sati u Mrtvačnici na Mirogoju

U akciji koju su pokrenuli prijatelji tragično preminulog zagrebačkog umjetnika Romana Wagnera (40) kako bi prikupili novac za njegovu sahranu tijekom vikenda već je početkom ovoga tjedna prikupljeno više od 83 tisuća kuna.

"Dragi dobri ljudi! Pokrenuli smo ovu akciju kako bismo obavijestili Romanove prijatelje i kolege o smrti, i kako bismo mu zajedničkim snagama priuštili častan sprovod. Doista nismo mislili da će naša akcija biti toliko popraćena, tako da smo malo zatečeni odazivom, ali i iznosom koji je prikupljen! Pričekali smo koji dan da sjednu sve uplate. S obzirom na to da smo akciju pokrenuli u petak, do kraja vikenda vidjeli smo samo uplate iz iste banke u kojoj smo otvorili račun. U ponedjeljak – šok i iznenađenje. Vrlo ugodno iznenađenje, ali stvarno veliko", napisali su Romanovi prijatelji na Facebook stranici "Roman Wagner - ispraćaj" koju su otvorili u svrhu prikupljanja novca.

Dodali su da inzistiraju na tome da sav višak novca potroše transparentno. Nakon sprovoda, uložit će u obnavljanje i održavanje Romanove obiteljske grobnice, plaćanje grobnog mjesta za nadolazeće godine te u izradu nove nadgrobne ploče jer je postojeća stradala u potresu

Nisu zaboravili ni na Romanovog najvjernijeg prijatelja psa Vrageca. On je, poručili su, već u svojem novom domu i u sigurnim rukama ljudi koje poznaje, a koji su njemu i Romanu bili dugogodišnji prijatelji. Dio doniranog nova otići će i za Vragecove buduće potrebe. Od prihoda će se organizirati i izložba njegovih fotografija, a sav se višak planira donirati azilima za životinje "jer bi Roman tako želio". Uz zahvalu, objavili su i da će Romanov sprovod biti u ponedjeljak, 28. rujna, u 13.20 sati u Mrtvačnici na Mirogoju.

image
Facebook

Podsjetimo, u Jutarnjem smo nedavno pisali da je umjetnik i filmski montažer Roman Wagner poginuo 11. srpnja u teškoj nesreći nedaleko Zeline. Bila je noć i kiša, a on je, vjerojatno zbog neprilagođene brzine, automobilom sletio s ceste i zabio se u most u Svetoj Heleni. Pokojni umjetnik bio je, na neki način, sam na svijetu. Njegovi roditelji umrli su prije četiri godine, u kratkom razmaku od nekoliko tjedana. Budući da u Hrvatskoj nije bilo više nikoga od Romanove obitelji tko bi ga pokopao, njegovo je tijelo prema službenoj proceduri prebačeno na odjel Sudske medicine na Šalati.

Njegovi brojni prijatelji nisu znali ništa: niti da je poginuo niti o nesretnom spletu okolnosti zbog kojeg njegovo tijelo još nije pokopano. Naime, policija je o njegovoj pogibiji bila obavijestila tek jednu njegovu susjedu, a ona je nedugo potom imala moždani udar i nije rekla nikome dalje. No, prošlog su tjedna prijatelji saznali što se dogodilo te pokrenuli Facebook akciju, preko koje su sada i prikupili sav novac koji je bio potreban za organizaciju dostojanstvenog ispraćaja mladog Wagnera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:27