OPAKI OKRŠAJ

U Zagrebu se natjecali u jedenju ljutog, bilo je i suza: ‘Pobjednik pojeo papričicu s milijun i pol scovilea‘

 Sandro Sklepic/
Najljuća papričica zove se California Reaper i upisana je u Guinnesovu knjigu rekorda, a ova je ubrana u polju kod Igrišća

Poznati craft lanac burgera - Submarine, poznat po svom promicanju lokalnih OPG, i poslovanju "od polja do stola", u suradnji s brendom umaka Volim ljuto, organizirao je natjecanje u testiranju ljutih burgera. Natjecanje, na koje su se prijavili 12 najhrabrijih natjecatelja, ‘ljutih protivnika‘, rezultiralo je suzama, litrama mlijeka i vode kojima su natjecatelji pokušali utažiti žeđ. Ovogodišnji pobjednik je Ilija Vasić, koji je uspio pojesti burger s paprikom od milijun i pol Scovillea.

Lanac restorana Submarine ove je srijede ugostio najhrabrije natjecatelje, one koji su se usudili uhvatiti u koštac s ljutim začinima. Da natjecanje nije šala bilo je jasno odmah po dolasku. Ljuti burgeri su se pripremali u odvojenim dijelovima kuhinje s posebnom opremom, kako ne bi kontaminirali drugu hranu. Također, natjecatelji su morali potpisati izjavu o odricanju odgovornosti te kod posljednjeg, najljućeg burgera, koristiti masku i rukavice. Svakog natjecatelja je čekalo burger beer i mlijeko, kako bi ugasili eksploziju ljutine u ustima.

image
Sandro Sklepic/

Natjecatelji su se hrabro uhvatili u koštac s ljutinom, ispred njih je servirano pet slidersa, poznatih Submarine burgera, s različitim stupnjevima ljutine. Oko trećeg kruga, točnije, po serviranju burgera s Fatalii papričicama, natjecatelji su se počeli ozbiljno crveniti i suziti. Pobjednik Ilija Vasić je uspio pojesti i posljednji burger, koji je sadržavao trenutno najljuću papričicu na svijetu, Carolina Reaper, koja je upisana u Guinnessovu knjigu rekorda. Papričica koja je svježe ubrana u polju blizu Igrišća sadrži više od milijun i pol Scovillea. Broj Scoville jedinica je koja označava količinu capsaicina, odnosno kemijskog spoja koji potiče kemijske receptore živčanih završetaka u koži, prisutnih u određenoj papričici.

image
Sandro Sklepic/

"Osjećaj je ljut, kao što se vidi na meni, no iznimno mi je drago što sam uspio pobijediti. I inače sam ljubitelj ljute hrane, a i Submarinea, ali moram priznati da je ovo bio izazov kakav nisam zamišljao. Svima preporučujem da probaju, i da se okušaju u ljutoj hrani.", izjavio je Ilija Vasić, pobjednik natjecanja.

"Natjecanje je kruna naše odlične suradnje s brandom Volim ljuto. Drago nam je da su naši posjetitelji prepoznali kvalitetu Submarinea ali i branda Volim ljuto te da nas i oni sami tjeraju da pomičemo granice ljutine. Vjerujemo kako ćemo iduće godine pripremiti još ljuće burgere." rekao je Luka Jureško, ispred Submarinea.

image
Sandro Sklepic/

"Ovo natjecanje je definitivno pomaknulo granice, natjecatelji su ove godine pokazali nevjerojatnu spremnost da se uhvate u koštac s ljutinom. Ovo je ljutina koju prosječan čovjek ne može zamisliti. Nadam se da će se natjecatelji što prije oporaviti od ove količine ljutine, i da se na nas neće ljutiti ovih dana", izjavio je Goran Vrabec, iz Volim ljuto.

image
Sandro Sklepic/

Submarine je ovom prilikom još jednom dokazao da im je politika od farme do stola temelj njihovog poslovanja te da će i dalje njegovati suradnje s lokalnim OPG-ovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:16