PRESTIŽNO NATJECANJE

Uljez na Svjetskom prvenstvu u izradi panettonea, uskomešala se cijela Italija: ‘Otkud taj tip u finalu?‘

Ilustracija

 Claudio Furlan//lapresse/profimedia/Claudio Furlan//lapresse/profimedia
Sve više Britanaca domaće deserte zamjenjuje panettoneom pa je posebno zanimljivo da se u prošloj godini prodavao više od božićnog pudinga
Sve više Britanaca domaće deserte zamjenjuje panettoneom pa je posebno zanimljivo da se u prošloj godini prodavao više od božićnog pudinga

Milano je stotinama godina bio prijestolnica panettonea, krušnog kolača s kandiranim voćem koji se tradicionalno jede za Božić. Ipak, čovjek koji bi uskoro mogao podići trofej za najbolji panettone na svijetu nije iz sjeverne Italije, piše The Times.

Chikara Uehara dolazi iz Kagoshime u Japanu te će se natjecati s desecima finalista na Svjetskom natjecanju u panettoneu koje će se održati u Milanu sljedeći vikend. Zanimljivo je da iako ima natjecatelja iz Brazila, Australije i Ujedinjenog Kraljevstva, niti jedan natjecatelj nije iz Milana što govori o tome kako je talijanska poslastica postala globalno rašireno jelo.

- Prije četiri godine prijatelj mi je donio panettone kao suvenir iz Italije te sam se oduševio okusom - rekao je Uehara, vlasnik Tak Bageri-Cafea u Kagoshimi....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 08:42