SHOPPING PATROLA

Umjesto da ormar bude pretrpan, višak odjeće može se i pregledno odložiti. Evo što vam treba

 Shutterstock
Funkcionalnost stalka za odjeću nije upitna, no pravi je trik lijepo ga uklopiti u interijer

Na mojem stalku za odjeću nalaze se oprave svojedobno odjevene na svadbe, koje čekaju nove prigode u kojima ću ih nositi. Ona koja najkraće čeka, tu je tri godine, a ona koja najdulje čeka je konfekcijski broj 36 jer sam ju nosila na maturalnoj večeri. Sada nosim odjeću broj 40, pa sam odlučila da ju možda trebam sačuvati još petnaestak godina za kćer. Sigurno će obožavati satenski bolero. Dakle, shvaćate, kupila sam dodatni stalak za odjeću jer imam previše one koju ne bih trebala čuvati, a ne mogu se natjerati da ju bacim. Međutim, nekako je svakodnevnim korištenjem postao više upotrebljavan od ormara jer je sve na njemu nadohvat ruke. Sad je na jednoj polovici držača ta "fancy" odjeća koja čeka bolje dane zaštićena najlonom nakon kemijskog čišćenja, a na drugoj su svakodnevne stvari.

Takvim korištenjem za mene je ispalo bolje da stalak prenamijenim u držač za svakodnevno odlaganje odjeće koja se češće koristi, a svoje muzejske artefakte preselim u ormar.

Moj stalak nalazi se u spavaćoj sobi i nakon dva mjeseca primijetila sam da se odjeća koju ne koristim poprilično zaprašila. Stoga je ipak potrebno osjetljiviju odjeću koja se ne koristi zaštititi. No, onda pada u vodu lijep izgled interijera. Nikome nije sva odjeća bijela ili nježnoružičasta. Dakle, zaključak je da funkcionalnost ovog komada namještaja nije upitna, no da bi izgledao lijepo u interijeru, trebali bismo svakodnevno nositi jako lijepe komade u zanimljivim komplementarnim bojama. Sretno!

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Podni držači za odjeću dostupni su u gotovo svim centrima i web shopovima koji prodaju namještaj. Na vama je da odaberete koji vam se najbolje uklapa u interijer, a ima ih zaista u raznim izvedbama. Od metala su, plastike ili drva, najčešće crne ili bijele boje, no u posljednje vrijeme ima ih i u odvažnijim nijansama. Cijene su pristupačne, a one najjednostavnije možete pronaći već za 70-ak kuna.

JYSK

Stalak za odjeću LYNGDAL

Cijena: 349 kuna

Metalni stalak dolazi u crnoj i bijeloj boji (bijeli je 20 kuna skuplji) i svojim čistim linijama ne nameće se u interijeru. Ima i policu za odlaganje cipela ili torbi.

Materijal: metal, PP (polipropilen)

Veličina nakon montaže: širina 110 cm, visina 155 cm, dubina: 55 cm

Težina: 5 kg

www.jysk.hr

IKEA

Stalak za odjeću NIKKEBY

399 kn

Pozdravi se sa stolicama prepunima odjeće i upoznaj ovaj višefunkcionalni stalak za odjeću. Osim u odvažnoj crvenoj, dostupan je i u nježnozelenoj boji kadulje.

Materijal: čelik, epoksidni/poliesterski premaz u prahu

Dimenzija: širina 80 cm, visina 170 cm, dubina 40 cm

Težina: 9,80 kg

www.ikea.com

EMMEZETA

Drveni stalak za odjeću WOODY

Cijena: 299 kuna

Za one koji ipak preferiraju prirodne materijale, tu je i drveni stalak. U zanimljivoj kombinaciji s bijelom bojom podiže svaki prostor i nenametljivo ističe odjeću.

Materijal: drvo

Dimenzije: širina 78 cm, visina 126 cm, dubina 38 cm

Težina: 2,80 kg

www.emmezeta.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:15