SRČANI UDAR I COVID

Umrla majka petero djece: Tijekom pandemije nije izlazila iz kuće, a njezina zadnja poruka slama srce

Karen Hobbs
 Facebook
Osoblje bolnice je svakom od petero djece za uspomenu dalo otisak majčinog dlana i pramen kose u kutijici...

Majka petero djece iz Engleske, 40-godišnja Karen Hobbs, dobila je srčani udar i preminula 19. siječnja dok je bila u induciranoj komi, samo tri tjedna nakon pozitivnog testa na koronavirus.

Bivšoj stjuardesi pozlilo je prije Božića, a 27. prosinca je primljena je u bolnicu. Unatoč tome što je prethodno bila posve zdrava, njezino se zdravstveno stanje naglo pogoršalo, a liječnici su je odlučili staviti u induciranu komu.

Tijekom pandemije rijetko je izlazila iz kuće i još nije poznato kako se zarazila virusom Covida.

Njezina obitelj oglasila se tjedan dana nakon smrti i zamolila ljude da se drže propisanih mjera.

- Prvih dana je bila kod kuće, praktički nije mogla ništa raditi, ležala je u krevetu i nije imala snage - kazala je njezina sestra Rachel Hobbs.

- Mislila sam da će se onesvijestiti zbog načina na koji je disala i kašljala. To je vjerojatno najgora stvar kojoj sam svjedočila. Vidiš na televiziji ljude na kisiku, no drugačije je kad ti se to odvija pred očima.

image
Karen Hobbs
Facebook

Nakon što je završila u bolnici Karen je na Facebooku izvještavala o svom zdravstvenom stanju.

- Poslali su me kući iz bolnice, no ubrzo sam se vratila na hitnu jer nisam mogla disati, a oni su me odvezli natrag u bolnicu... malo je reći da me Covid skršio! - napisala je 28. prosinca, a dva dana kasnije dodala:

- Žena u krevetu nasuprot mog upravo je umrla od Covida. Jadna žena, sestre su se tako trudile da joj pomognu, no nije bilo moguće. Neka ovo posluži kao upozorenje svima koji misle da je u redu kršiti mjere.

Na Staru godinu napisala je kako joj je teško odgovoriti svima na dobre želje: - Ne uspijevam sjesti i pisati poruke.

Tek 2. siječnja njezina obitelj postala je svjesna u kakvom je Karen teškom stanju.

- Stavit će me u induciranu komu i upozorili su me da se možda neće izvući, molim vas da se molite za mene da se probudim i dođem kući svojoj djeci. Prestravljena nije ni približna riječ koja opisuje kako se osjećam! - napisala je Karen u svojoj zadnjoj objavi na Facebooku.

image
Karen Hobbs
Facebook

Njezina sestra Rachel kazala je kako su ih nazvali iz bolnice tjedan dana prije nego li je preminula.

- Rekli su nam da joj otkazuje više organa i da misle da će umrijeti. Ostali smo u šoku, mislili smo da će se oporaviti.

Osoblje bolnice je njezinoj djeci, Dylanu (14), Niamh (11), Ameliji (9), Sam (8) i Oliviji (4), za uspomenu dalo otisak majčinog dlana i pramen kose u kutijici.

- Jedino gdje je Karen išla je otpratiti djecu u školu i natrag, svo ostalo vrijeme je bila u kući. Najmlađa još uvijek ne shvaća što se dogodilo, Karen je bila stalno s njima - napomenula je Rachel.

Prijatelji su nakon njezine smrti na GoFundMe stranici počeli prikupljati priloge kako bi pomogli djeci i njihovom ocu. Dosad je prikupljeno 7000 funti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:30