VANDALIZAM

Uništen mural posvećen Balaševiću: ‘Neki požeški idioti uništili su nagovještaj normalnosti‘

Mural posvećen Đorđu Balaševiću
 Facebook/ Inicijativa za Požegu
Neidentificirani počinitelji su pod okriljem noći potpuno uništili mural "Živeti slobodno" koji je osliakla Inicijativa za Požegu

Nakon samo nekoliko sati uništen je mural glazbenom velikanu, nedavno preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću, koji je Inicijativa za Požegu oslikala na Trgu slobode u tom gradu na zapadu Srbije koji nosi isto ime kao i grad u Slavoniji.

Neidentificirani počinitelji su tijekom noći potpuno uništili mural "Živeti slobodno" kojim je Inicijativa iskazala poštovanje umjetniku koji je bio omiljen u cijeloj regiji.

"Bez obzira na niska očekivanja, teško je pomiriti se sa stvarnošću u kojoj netko precrtava poruku ŽIVETI SLOBODNO! Što može biti u glavi tom stvorenju? On se zalaže za ropstvo, što li? Simbolično, vandali nisu uspjeli dohvatiti šaku prkosa i otpora. I neka baš to bude poruka za budućnost", napisali su na svojim stranicama članovi Inicijative, dodajući kako je većina građana Požege pozitivno reagirala na mural.

Iz Inicijative su podijelili i komentare sugrađana, istaknuvši kako ih je sram pojedinaca koji "siju mržnju, a ne razumiju apsolutno ništa".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:06