GANGSTER MEKOG SRCA

Unuka Al Caponea na aukciji prodaje njegove osobne predmete: ‘Ovo će baciti novo svjetlo na njegov lik‘

Al Capone
 SUETONE Emilio/hemis.fr/Hemis via AFP
Gotovo 1000 potencijalnih kupaca iz svih saveznih država i još 10 zemalja svijeta registriralo se za aukciju

Diane Capone, unuka zloglasnog američkog gangstera i biznismena Al Caponea, prodaje njegove osobne predmete te se nada da će uvid u privatni život njenog djeda baciti novo svjetlo na njegov lik, prenosi Reuters.

Jedan od 174 predmeta koje je unuka slavnog gangstera stavila na aukciju u Sacramentu u saveznoj državi Kaliforniji je fotografija 'tate', kako su ga članovi obitelji zvali, snimljena nakon što je odslužio sedam godina u Alcatrazu zbog neplaćanja poreza. Fotografija prikazuje Caponea kako na Božić 1946. godine sa ženom i četvero unučadi uživa u šetnji u blizini svog imanja u Palm Islandu na Floridi.

Osim osobnih fotografija, na aukciji će se naći i njegovi džepni satovi, nakit, posuđe te oružje.

Početna cijena njegovog luksuznog džepnog sata Patek Philippe od platine i dijamanata će biti između 25.000 i 50.000 dolara, njegov omiljeni pištolj Colt.45 aw procjenjuje na 100.000 do 150.000 dolara, a za staru crno-bijelu fotografiju Caponea i njegovog sina izrađenu pomoću postupka sa želatinskim srebrom potrebno je platiti barem 10.000 do 15.000 dolara.

Diane Capone je odlučila predmete iz djedove privatne kolekcije staviti na aukciju jer je već došla u neke godine, a brinu je i požari koji prijete njenom domu u sjevernoj Kaliforniji.

Brian Witherell iz aukcijske kuće Witherell rekao je da se je već gotovo 1000 potencijalnih kupaca iz svih saveznih država i još 10 zemalja svijeta registriralo za aukciju.

- Najveću pažnju privlače predmeti koje po vezujemo s Caponeom kao gangsterom: njegovi pištolji i ekstravagantni nakit - kaže Witherall.

Caponeova unuka se nada da će osobni predmeti otkriti humanu stranu njenog djeda kako ga se ne bi vezalo isključivo za okrutnost i nasilje.

- Mislim da tu poruku najbolje prenosi pismo koje je Al pisao svom sinu Sonnyju iz Alcatraza. To je dirljivo pismo koje otkriva novo lice Al Caponea. To nije lice okrutnog gangstera, već brižnog oca - zaključuje Caponeova unuka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:47