PUKLA VEZA

Uporna gospođa u Puli od Milanovića tražila odgovor za koga navija: ‘Nekad za Hajduk, a sad...‘

Zoran Milanović

 Goran Sebelic/Cropix
Predsjednik nikad nije skrivao da je bio pristaša splitskog kluba u mladosti, a što godine idu dalje, čini se da ta ljubav sve više kopni

Za koga navijate, predsjedniče?, pitala je u Puli predsjednika RH Zorana Milanovića jedna gospođa.

Milanović je kao iz topa ispalio:

- Za Hrvatsku!

Međutim, upornoj gospođi se nije svidio odgovor i htjela je da precizira koji nogometni klub mu je pri srcu...

- Navijao sam za Hajduk, ali samo za Hajduk, ali sad više... - odgovorio je Milanović pritom gestikulirajući rukama u stilu "tako tako".

Ovo nije prvi put da se Milanović suočio s takvim pitanjem. I ranije su ga novinari rešetali takvim pitanjima, a predsjednik nikad nije skrivao da je bio pristaša splitskog kluba u mladosti, a što godine idu dalje, čini se da ta ljubav sve više kopni. Današnji odgovor zapravo otkriva da je ta veza potpuno pukla, a možda ima i neke veze s grafitima koji su jučer osvanuli po cijelom Splitu. Svi su bili istog sadržaja - "Milanović udbaš".

Inače, prije 12 godina novinar Slobodne Dalmacije pitao je Milanovića za koga navija, a odgovor je bio sljedeći.

- Ja neću bježati od tog odgovora, Hajduk mi je uvijek bio najdraži klub. No moj afinitet prema Hajduku danas i prije dvadeset, trideset godina je neusporediv - tad je Hajduk bio zaista relevantan europski klub, manje ispolitiziran i zato sam ga volio bez obzira na to što sam skoro cijeli život proveo u Zagrebu. Nekad sam se osjećao poput crne ovce jer su svi navijali za Dinamo, a ja gotovo jedini za Hajduk. To za mene nikad nije bilo političko pitanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:33