LIJEČNICI U ČUDU

Upoznajte ženu s najduljim trepavicama na svijetu: ‘Provela sam 480 dana u planinama...‘

 Guinness World Records/Ferrari/Profimedia
Jianzia smatra da joj je najduže trepavice na svijetu podario Buda nakon što je provela godinu i pol dana u planinama

Žena iz Kine s najduljim trepavicama na svijetu oborila je svoj vlastiti rekord izmjerivši njihovu novu duljinu od više od 20 centimetara.

You Jianzia iz grada Changzhou postavila je Guinnessov rekord 2016. s trepavicama koje su tada bile duge 12,5 centimetara. Pet godina kasnije njezine trepavice gotovo duplo su dulje, a na lijevom kapku izmjerila je duljinu od nevjerojatnih 20,5 centimetara.

Liječnici su zapanjeni njezinim stanjem jer su trepavice toliko duge da joj padaju po obrazima, pa čak sežu i ispod čeljusti.

No Jianzia smatra da joj je najduže trepavice na svijetu podario Buda nakon što je provela godinu i pol dana u planinama.

image
Guinness World Records/Ferrari/Profimedia

- Prvi put sam shvatila da moje trepavice ne prestaju rasti 2015. Rasle su polako i postajale sve duljima. Posjetila sam liječnika kako bih saznala zašto imam dulje trepavice nego što je normalno. No doktor nije imao objašnjenje, bio je zapanjen. Potom sam pokušala pronaći znanstveni razlog, poput gena ili sličnog. No nitko u mojoj obitelji nije imao tako duge trepavice, stoga ni to nije bio odgovor.

Stoga Jianzia smatra kako se prije radi o božanskoj intervenciji nego o znanosti.

- Stalno sam razmišljala o tome zašto imam tolike trepavice, a onda sam se sjetila da sam prije nekoliko godina provela 480 dana u planinama. Pa sam samoj sebi objasnila da je to sigurno dar koji mi je dao Buda - kazala je i dodala kako odonda izgleda mlađe i njezino tijelo je čvršće i jače.

image
Guinness World Records/Ferrari/Profimedia

- Možda postoji neka poveznica između mojih dugih trepavica i jakog tijela. Sada sam zdrava, no nije tako bilo oduvijek, kad sam se rodila bila sam prilično slaba. Osjećam se odlično, a mnogi misle da izgledam mlađe - govori Jianzia i tvrdi kako joj trepavice ne smetaju u svakodnevnom životu.

- Zahvaljujući njima nemo ram nanositi tuš ili maskaru. Dođu mi kao prirodni tuš. Pošto su prirodne, lako mi je oprati lice i nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima. Ponekad puknu ako ih ne pazim dovoljno, no nije to problem jer i dalje rastu. Ne nose mi probleme, samo sreću - kazala je Jianzia i poručila ostalim ljudima koji imaju jedinstvenu ljepotu: 'Radujmo se zajedno i potičimo sreću!'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 14:03