UŽAS U BOLNICI

Uspješna jedriličarka i blogerica umrla u psihijatrijskoj bolnici, otrov je naručila preko interneta

 Twitter
Veći dio života patila je od psihičkih problema, a u travnju 2019. pokušala je samoubojstvo i pretrpjela teške ozljede

Beth Matthews (26), uspješna jedriličarka i blogerica o mentalnom zdravlju, umrla je nakon konzumiranja otrovne supstance dok je bila u psihijatrijskoj bolnici. Otrov je naručila preko interneta, a bolničkom osoblju rekla je da se radi o proteinskom prahu, prenosi Daily Mail.

Talentirana jedriličarka iz Cornwalla natjecala se u Fastnet utrci sa samo 15 godina, osim sportske karijere bila je i blogerica o mentalnom zdravlju. Na sudu je opisana kao bistra i živahna s nevjerojatnim karakterom. Nakon što je uzela supstancu, doživjela je srčani zastoj te je odmah prevezena u bolnicu. Malo prije 16 sati proglašena je mrtvom u bolnici Wythenshawe.

Matthews je liječena od poremećaja osobnosti u bolnici Priory Hospital Cheadle Royal, nedaleko od Manchestera gdje je smještena na specijalističku terapiju temeljem Zakona o mentalnom zdravlju. Veći dio života patila je od psihičkih problema, a u travnju 2019. pokušala je samoubojstvo i pretrpjela teške ozljede nakon čega je počela pisati blogove o vlastitom mentalnom zdravlju kojima je stekla brojne sljedbenike na društvenim mrežama.

Andrew Bridgeman, pomoćnik mrtvozornika, poroti je rekao da je Matthews progutala tvar koja joj je dostavljena poštom, ubrzo joj je postalo loše, zatim je hitno prevezena u bolnicu gdje je umrla. Bolničarka Kate Barnes dala je izjavu kojom je detaljno opisala tijek događaja u ožujku.

- Na odjel je dostavljen paket koji je pred nama otvorila i konzumirala. Unutar paketa nalazio se mali plastični spremnik s poklopcem na navoj. Matthews je osoblju rekla da se u spremniku nalazi proteinski prah, rekla je Barnes.

Istragom je utvrđeno da se na paketu nalazila naljepnica na kojoj se nalazio tekst na nekom stranom jeziku te da je kupljen preko interneta. Bethina majka Jane svoju je kćer opisala kao osobu s nevjerojatnim karakterom koja je osvijetlila živote onih koje je upoznala.

- Moja kći uspjela je pomoći onima koji su joj se obratili nakon čitanja njenog bloga, bila je brižna i inteligentna. Također je voljela sport i bila talentirana jedriličarka, rekla je njena majka.

Očekuje se da će istraga završiti do sljedećeg tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. veljača 2023 23:27