SHOPPING PATROLA

Uz volju za skakutanjem uz monitor, za trening kod kuće ključna je - protuklizna prostirka

 Arsenii Palivoda
Našoj Lani Mindoljević vježbanje kod kuće oduvijek je bilo mit, ali ne više...

Vježbanje kod kuće oduvijek mi je bio kao neki mit: svi znaju da ta mogućnost postoji, da ne košta ništa, da na internetu postoji milijun besplatnih treninga i savjeta, ali, iskreno, tko zapravo vježba kod kuće ni s čim izazvan? Fino uplatiš teretanu ili aerobik, odeš nekoliko puta, pa onda počneš redati izgovore iz dobro popunjenog arsenala: "Pada kiša, daleko je". "Danas je bio težak dan na poslu, preumorna sam." "Dobila sam ženske stvari, ne mogu." A ponekad i samo kratki, iskreni: "Ne da mi se danas".

No, kako su u posljednjih godinu dana i nezamislive stvari postale stvarnost, tako danas znam mnogo ljudi koji vježbaju preko Zooma ili neke slične aplikacije. Krajem prošle godine potpisala sam kapitulaciju i sama se pridružila jednoj grupi. U opisu je stajalo: od opreme vam ne treba ništa osim prostirke. I zaista, vježbati na parketu, ručniku ili tepihu dosta je nezgodno.

Podloga za vježbanje ima funkciju zaštititi pod, ali i vježbača od prehlade, klizanja i padova.

Zanimalo me koja je prostirka za mene, pa sam našla podatak da je za vježbanje bosih nogu i programe poput pilatesa dobro da je podloga debela barem jedan centimetar, za dinamične vježbe može biti i manje, a dužina mora biti najmanje jednaka mojoj visini.

Što se tiče higijene i održavanja, nakon vježbanja prostirku treba prebrisati krpom namočenom u vodu u koju smo dodali žličicu alkoholnog octa. Zatim obrisati suhom krpom, ostaviti kratko da se prozrači pa pospremiti do sljedećeg treninga. Za koji je najveća mana to što, budući da se odvija u mom dnevnom boravku, teže nalazim izgovore za preskakanje.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Izbor podloga za vježbanje je golem, a cijene se kreću od nekoliko desetaka kuna za one manje i tanje do nekoliko stotina kuna za one veće, deblje i od boljih materijala. Obratite pozornost na dimenzije i debljinu, ali i na praktičnost skupljanja i prenošenja: valjda ćemo se jednom napokon vratiti u teretane i fitness centre.

FITNESS.COM

Podloga Total Form 10 mm

Cijena: 119 kn

Podloga izrađena od kvalitetnog NBR materijala, lako sklopiva i prenosiva.

Dimenzije: 180 x 60 x 1 cm

Debljina: 1 cm

Boja: crna

www.fitness.com.hr

DECHATLON

Prostirka za pilates Comfort

Cijena: 349 kn

Deblja prostirka idealna je za pilates, materijal je 20 posto pjenasti PVC, a 80 posto pjenasta nitril butadien guma

Dimenzije: 190 x 70 x 2 cm

Debljina: 2 cm

Boja: crna

www.dechatlon.hr

INTERSPORT

Energetics NATURAL RUBBER MAT

Cijena: 379,95 kn

Podloga nudi mekoću za koljena, leđa i druge dijelove tijela pri vježbanju, a lako ju je zarolati.

Dimenzije: 183 x 61 x 0,5 cm

Debljina: 0,5 cm

Boja: siva

www.intersport.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 11:11