SHOPPING PATROLA

Vaš klinac ima više energije od Energizer zeca? Ne brinite, ovaj rekvizit izmorit će ga za 15 min

Image: 284094378, License: Royalty-free, Restrictions:, Model Release: yes, Credit line: Pavel Horak/Imageproduction/Profimedia
 Pavel Horak/Imageproduction/Profimedia
Prilikom preskakanja užeta rade sve grupe mišića u tijelu, a one najslabije ćete sigurno osjetiti

Uže, konop, vijača, kako god ga zvali, riječ je o super zabavnoj dječjoj igrački, ali i izrazito korisnom sportskom rekvizitu. I nema tog klinca ili klinceze, pa čak i ako je vaše najmilije napucano energijom kao Energizer zec, kojeg vijače neće umoriti.

Još malo i zima će i kalendarski biti iza nas, topliji, dulji i sunčaniji dani sve su češći, a dječji parkovi sve puniji i glasniji. Vijače su tu uz lopte, bicikle ili hulahop idealne za aktivnosti na otvorenom.

Nekoliko korisnih savjeta: kad kupujete uže, potražite višenamjensko, odnosno ono čija se dužina može regulirati (pitajte trgovca da vam preporuči dužinu ovisno o visini vašeg djeteta). Zašto? Em klinci rastu kao gljive pa će vam potrajati dulje od jedne sezone, em ćete ga i vi moći iskoristiti za trening.

Uže je, naime, idealna fitness sprava za brzo stjecanje kondicije i ravan trbuh. Zdravo je i za srce. Na dvije stvari ipak morate paziti, koristili ga vi ili vaše dijete: tenisice moraju biti udobne kako ne bi stradali zglobovi i stopala, a pazite i na podlogu na kojoj skačete. Beton, kamen i pločice izbjegavajte, a ako to radite na livadi, pazite da se u travi ne krije neka grba ili rupa.

To čuva vašu kralježnicu i zglobove.

I ne brinite ako vam se dijete požali da ga nešto nakon preskakanja užeta boli. Ono što ćete i sami saznati ako ga koristite jest da vam prilikom akcije rade sve grupe mišića u tijelu, a one najslabije ćete sigurno osjetiti. Tijekom preskakanja vaše tijelo izlučuje HGH hormon, koji služi za rast i sagorijevanje masnoća. Nakon preskakanja koje traje između 30 i 60 sekundi uzmite pauzu od minute ili dvije tijekom koje ne sjedite nego hodajte.

A sad vam samo treba malo slobodnog vremena i lijepi park.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Većina trgovina dječjih igračaka, ali i sportskih trgovina u svom asortimanu ima užad za preskakanje. Pazite da je ono koje kupujete dužinom prilagođeno vašem djetetu ili da se može skratiti, da nije preteško i da su ručke udobne na držanje. Velik broj domaćih i stranih web trgovina također ih prodaje, a prosječna cijena je do 50 kuna.

DJEČJE UŽE DOMYOS

Cijena: 34,99 kn
Materijal: polipropilen
Namjena: za djecu od 6 do 14 godina (visine od 140 do 160 cm)
www.decathlon.hr

image
dechatlon uže
TACTIC SPORT SPEEDROPE

Cijena: 28 kn, s dostavom 39 kn
Dužina: 2,54 metra
Namjena: brzo sportsko uže za trening
capetansport.hr

image
capetan uže za preskakanje
DJEČJE UŽE PJ MASKS

Cijena: 39 kn
Motiv: PJ Masks
Dužina: 220 cm
kidzilla.hr

image
pj masks uže
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:01