SLAVLJE NA TERENU

VATROGASAC KOJI SE NAKON GOLA NAŠAO U ZAGRLJAJU DINAMOVACA Htio sam im dati pet, stisnuti ruku, a onda me Marin povukao i poljubio u kacigu od sreće!

 Damir Krajač / CROPIX
 

Samo je deset minuta trajala utakmica Dinama protiv talijanske Atalante, a euforija je već bila na vrhuncu. Marin Leovac iskoristio je ubačaj Petra Stojanovića i postigao prvi pogodak “modrih” u ovogodišnjoj Ligi prvaka.

Slavlje na tribinama bilo je nezaustavljivo, baš kao i ono na terenu. Nogometaši “modrih” krenuli su sa slavljem iza gola, a u njihovom zagrljaju našao se i jedan vatrogasac. Njegovo ime je Mateo Pinter i danas je još uvijek pod adrenalinom. Telefon mu, kaže, ne prestaje zvoniti. A on se svima javlja jer želi da svi budu svjedoci njegove sreće.

Postao je slavan poput Yurija Corteza, fotoreportera Agence France-Pressea, koji je djelić svjetske slave i pažnje zadobio našavši se usred slavlja hrvatskih nogometaša nakon veličanstvenog pogotka Marija Mandžukića i plasiranja Hrvatske u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

- Stajao sam sa strane i pratio jednim okom utakmicu, drugim okom navijače, da ne bi doletjela koja baklja u teren. Ponijela me euforija od same atmosfere, a kada je pao prvi gol skakao sam od sreće, poželio sam ih zagrliti. Vidio sam da se približavaju i htio sam im dati pet, stisnuti ruku i tako čestitati, a onda me Marin povukao i poljubio u kacigu od sreće. Dotrčali su Dani Olmo i Bruno Petković i svi su me uhvatili u zagrljaj. Ne mogu vam ni opisati koliko mi samo znači taj trenutak - ispričao nam je 22-godišnji Pinter, vatrogasac DVD-a Maksimir koji je pobjedu Dinamo protiv Atalante na punom Maksimiru s 4:0 opisao kao veličanstvenu.

Iako je veliki nogometni fan i vjeran Dinamov navijač, Pinter nije iz Maksimira kako smo pretpostavili, već iz Dugog Sela.

- Postoji i DVD Dugo Selo, naravno, ali moj pokojni otac Mirko bio je član DVD-a Maksimir i 2008. godine je mene, najmlađeg u obitelji, starijeg brata Nikolu i sestru Ivanu upisao u maksimirsko dobrovoljno vatrogasno društvo - objasnio je Pinter koji, kada nije u vatrogasnom odijelu, trenira gimnastiku i radi u trgovini.

Privatni album
Mateo Pinter

Ljubav prema vatrogastvu, ali i prema nogometu Mateu je prenio otac koji je od svoje mladosti bio član DVD-a Maksimir i vjerni navijač Dinama. Već pet godina nije s njima, ali zato Mateo, Ivana i Nikola nastavljaju njegovim stopama. Dežurstvo na Dinamovim utakmicama Mateu je najdraži zadatak, priznaje.

A “modre” nikada nije imao prilike osobno upoznati i to mu je velika želja, a ovo mu je ovo već šesnaesto dežurstvo na utakmici. Kada su utakmice visokog rizika, objasnio nam je Pinter, na stadionu je znatno veći broj vatrogasaca. Jučer ih je bilo 18.

- Na utakmici nije bilo niti jednog incidenta. Lijepo je vidjeti i da su se Bad Blue Boysi vratili na maksimirski stadion - dodaje vatrogasac.

Na pitanje koji se igrač, po njegovom mišljenju, na utakmici posebno istaknuo Pinter se nije mogao odlučiti ni za jednog.

- Svi igrači plus trener, kao i svih 29.000 gledatelja u toj euforiji bili su kao jedan - sportskim će diskursom Pinter koji je i sam u djetinjstvu igrao za NK Dugo Selo. No, nakon četiri teže ozlijede koljena, odustao je od nogometnih snova. Sada ga više vesele pobjede Dinama i već jedva čeka sljedeću pobjedu Dinama na Maksimiru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:59