ISPOVIJEST SURFERA

‘Velika bijela psina prvo je zagrizla dasku. Mislio sam da je otišla, ali prevario sam se...‘

Joe Hoffman
 Instagram
Mladog Australca morski pas je ugrizao za ruku i samo luda sreća ga je spasila da ne iskrvari na plaži

Joe Hoffman, 25-godišnji surfer, prošao je osam operacija i proveo dva mjeseca u bolnici nakon napada morskog psa na zapadu Australije. Svoju priču i susret s velikom bijelom psinom detaljno je opisao za ABC News.

Priznao je da tog dana uvjeti za surfanje nisu bili idealni - valovi su bili preveliki, već je bilo kasno poslijepodne, a sve se događalo usred 'sezone kitova' kada su morski psi najaktivniji. Međutim, bez obzira na sve, njegovi prijatelji i on bili su spremni riskirati...

- U moru sam bio pola sata, a onda su stigli pravi valovi, baš onakvi kakvi mi surferi volimo - opisivao je Hoffman događaje kobnog dana.

- Krenuo sam vesalti čim sam 'izašao' iz vala i baš u tim trenucima morski pas mi je odgrizao dio daske.

image
Joe Hoffman
Instagram

Hoffman je pao u more, a kad je izronio na površinu shvatio je da grabežljivac nije otišao. Velika bijela psina opet je napala i ugrizla za ruku.

- Idućih nekoliko minuta nisam bio svjestan što se dogodilo. Jedva se sjećam ugriza i ne mogu pričati puno o tome – ispričao je Hoffman

Joe je pričekao idući veliki val koji ga je odnio na obalu gdje su mu mnogi pojurili pomoći. Imao je nevjerojatne sreće da su u tim trenucima na plaži bili bolničar, anesteziolog i traumatolog.

- Da nije bilo nekog od tih ljudi i njihovog znanja, vjerujem da bi rezultat cijele situacije bio katastrofalan – rekao je Joe koji tvrdi da bi sigurno iskrvario do smrti.

image
Joe Hoffman
Instagram

Hitna pomoć je ubrzo stigla na lice mjesta i ustanovila da je u napadu velika bijela slomila surferu obje kosti u podlaktici, oštetila više tetiva i prerezala mu radijalni živac. 25-godišnji Joe je te večeri prevezen u bolnicu John Hunter u Newcastleu.

U samo deset dana Joe je prošao kroz osam operacija. Proveo je više od 30 sati u operacijskoj sali. Nije poznato hoće li Joe ikada više imati punu pokretljivost ruke, ali surfer je optimističan.

- Svako malo poboljšanje moje ruke veliki je napredak – rekao je i dodao da je sretan kako se situacija odigrala jer je bio vrlo blizu gubitku ruke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:58