PORUKE PODRŠKE

VIDEO: DIRLJIVA PORUKA SHAQA NAŠEM MLADOM KOŠARKAŠU Jedan od najboljih NBA igrača svih vremena mu poručio: 'Drži se, oporavi se, molim se za tebe!'

 Profimedia, Newscom / Screenshot/YouTube
 

Mladi košarkaš Kastva Matija Katalinić već se tri godine bori s osteosarkomom, najčešćim rakom kostiju koji uglavnom zahvaća mlade između 10. i 25. godine života. Podršku mu svakodnevno pružaju obitelj i prijatelji, no ovih je dana primio i posebnu poruku jednog od najslavnijih košarkaša svih vremena.

– Matija, ovdje Shaq! Hrvatska, što ima momče? Želim ti samo reći da te volim brate. Drži se, oporavi se i molim se za tebe! Ne znam kako se pozdravlja u Hrvatskoj, ali kažem ti mir brate - rekao je legendarni Shaquille O'Neal u videu upućenom Matiji.

Osim njega brzo ozdravljenje poželio mu je i Bojan Bogdanović, najbolji hrvatski košarkaš, član Indiana Pacersa, piše Novi list.

– Matija legendo, znam da ti je teško, ali imaš moju podršku. Svi smo uz tebe. Drži se – poručio je Bogdanović.

Matija je prošle godine na svom kanalu na YouTubeu objavio kratak video u kojem je objasnio što prolazi. Napisao je tad u opisu da se više nikad neće moći profesionalno baviti košarkom, no to nije razlog da ponekad ne zaigra, makar i s maskom.

'Zadnjih 11 mjeseci se borim s tumorom kostiju, takozvanim osteosarkomom. Imao sam jako tešku operaciju i prolazim kroz razna sranja. Tumor mi je zahvatio koljeno, bedrenu kost i čašicu kuka i sve to je moralo ići van kako bi preživio. Ugrađena mi je proteza unutra tako da, curice, možda vaši momci imaju dobro tijelo, lijep osmijeh i sva ta sranja, ali ja imam željeznu nogu', napisao je pokazavši da ga smisao za humor nije napustio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:13