NIJE DA MU FALI NOVCA

VIDEO: NAJSRETNIJI ČOVJEK U 2017.! Pogledajte majstora kako je u jednom potezu osvojio 3,5 milijuna dolara: 'Smirite se ljudi, znam što radim...'

 Screenshot/YouTube

Da novac privlači novac najbolje dokazuje slučaj Pedra Grendenea Bartellea, brazilskog bogataša, koji je iz puke znatiželje i čiste zabave posjetio kasino na urugvajskoj obali, ni ne sluteći da će iz njega izići s još nekoliko milijuna više na bankovnome računu.

Pedro, inače vlasnik obućarske tvrtke Vulcabras-Azaleia, s prijateljima je zaigrao rulet u luksuznome hotelu Conrad u gradiću Punta del Este.

Stavio je 35.000 dolara (oko 245.000 kuna) na samo jedan broj, 32, i dobio čak 3,5 milijuna dolara (oko 24,5 milijuna kuna).

Kad su gosti za susjednim stolovima čuli koliko Bartelle namjerava uložiti, počeli su ga snimati mobitelima, a jedna takva snimka završila je na YouTubeu.

'Bio je potpuno siguran u sebe i svoju odluku. Pijuckao je vino i smirivao prijatelje govoreći im kako zna što radi', prepričali su svjedoci.

Pedrov ujak Alexandre Grendene Bartelle 1971. godine s bratom, Pedrovim ocem, osnovao je tvrtku Grendene, koja proizvodi popularne japanke Havaianas.

Alexandre je 2014., prema pisanju časopisa Forbes, postao milijarder, a nećak, sretnik iz urugvajskoga kasina, trenutačno je na čelu treće najveće obućarske tvrtke u Latinskoj Americi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:46