DIVNA PRIČA

VIDEO: NEVIĐENA POMOĆ KLINCU KOJEG SU MALTRETIRALI U ŠKOLI Bio je na rubu samoubojstva, a onda je u pomoć uskočilo 50 bajkera

 Screenshot / YouTube
 

Phil Mick iz Waterlooa u Indiani godinama je trpio nasilje vršnjaka u školi. Sve se više povlačio u sebe, dolazio kući s masnicama, ni o čemu nije htio razgovarati, a kad je majka shvatila da 11-godišnji Phil razmišlja o samoubojstvu, odlučila je poduzeti nešto. Slučajno je u to vrijeme upoznala šefa udruge lokalnih bajkera koji je organizirao humanitarni dogaaj za pomoć obiteljima slabijeg imovinskog stanja. Kad je čuo za problem, odmah su zajedno skovali plan koji je vratio osmijeh na Philovo lice.

Majka Tammy Mick ispričala je za CNN da je maltretiranje, koliko oni znaju, trajalo najmanje dvije godine. Rugali su mu se da je debeli, psovali mu, govorili mu da je bezvrijedan, a nebrojeno je puta dobio i udarac. ‘Jednog mi je dana rekao da želi okončati svoj život’, ispričala je Tammy i rekla da je to bila kap koja je prelila čašu i da je u tom trenu odlučila da nešto mora poduzeti.

Od škole nije dobila podršku, a njezina nastojanja da ga uvjeri kako je dobar dječak koji može sve što poželi, nisu urodila plodom. Na humanitarnom su događaju upoznali Brenta Warfielda, šefa motociklističke udruge, koji mu je odmah poklonio bicikl. Tammy mu je ispričala o zlostavljanju koje joj sin proživljava i on se odmah složio da im mora pomoći.

‘Djecu stalno maltretiraju u školi i to ne mogu podnijeti. Želimo pomoći zajednici i podići svijest o sprečavanju nasilja i školi i mogućih samoubojstava’, rekao je Warfield.

Za prvi dan nove školske godine malog Phila organizirao je 50 prijatelja bajkera koji su ga odlučili otpratiti u školu. Phil je nakon dugo vremena u školu išao s osmijehom, a svima je postalo jasno da s njim više nema zezancije. Pogledajte kako je to izgledalo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:21