NEOBIČNA PRIJESTUPNICA

VIDEO: SERIJSKA SLIJEPA PUTNICA OPET PREVARILA OSIGURANJE NA AERODROMU Bez putovnice i karte letjela je od Chicaga do Londona

 Jeff Haynes/Reuters / Screenshot YouTube
 

Marilyn Hartman (66) uspjela je prošli tjedan nekako izbjeći osoblje Međunarodnog aerodroma O’Hare na terminalu za domaće letove tako što je kosom sakrila lice. Nakon toga se odvezla do terminala za međunarodne letove i ondje prenoćila.

Sljedeće jutro Hartman se ukrcala na let kompanije British Airways i sjela na prazno mjesto. Osiguranje ju je ipak otkrilo kad su je u zrakoplovu zatražili dokumente. Nije imala ni putovnicu ni kartu.

Marilyn Hartman već je godinama poznata kao serijska slijepa putnica i ovaj je put uhvaćena na djelu. Po dolasku u Veliku Britaniju zadržana je na aerodromu, a potom odmah prebačena natrag u Chicago i protiv nje je podignuta optužnica, piše CBS. No, to joj sigurno nije prvi, a vjerojatno ni posljednji put.

Tijekom posljednjih devet godina, prema policijskim izvještajima Hartman je 13 puta uhvaćena u pokušaju da se ukrca na let za koji nema kartu, a najmanje tri puta joj je prevara pošla za rukom.

Prije dvije godine osuđena je u Chicagu na šest mjeseci kućnog pritvora i dvije godine psihoterapije. U kolovozu 2014. uspješno je putovala avionom bez karte od San Josea u Los Angeles. Provukla se kraj službenika koji je provjeravao karte i dokumente velike obitelji, prošla je detektor metala, a onda je uspjela zavarati i službenika na ulazu. Otkrili su je tek na aerodromu u Los Angelesu.

U veljači iste godine iz San Francisca je putovala za Havaje, no uhvatili su je kad se pojavila prava vlasnica karte pa su Hartman ispratili iz aviona prije nego je poletio.

66-godišnja bakica ipak se nekako gotovo uvijek izvuče iz kazne. Jednom je prilikom rekla da se boji da boluje od raka i da je samo htjela otputovati na neko toplo mjesto i umrijeti, no ispostavilo se da nije bila bolesna.

Osim toga, Marilyn je godinama beskućnica. U svakom gradu gdje joj se sudi, gotovo uvijek se izvuče jer pravosudni sustav nema uvijek rješenje za osobe s psihičkim teškoćama kojima nije mjesto u zatvoru i koje ne predstavljaju nikakvu prijetnju za sebe i za druge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:48