ZLOSTAVLJANJE I DISKRIMINACIJA

VIDEO: UGLEDNU TVRTKU ZA INVESTICIJE POTRESA NEVIĐENI SKANDAL Procurila snimka s razuzdane uredske zabave sa striptizetama

 Screenshot / NY Post video
 

Nekolicina bivših zaposlenika tvrtke American Funding Group, koja nudi investicije za održavanje poslovanja, podnijela je tužbu protiv poslodavca navodeći da je ‘rasadnik seksualnog zlostavljanja i diskriminacije’. Bivša direktorica Odjela ljudskih resursa Nicole Orlando zajedno s još dvije nekadašnje zaposlenice pokrenula je tužbu posebno navodeći sedam visokopozicioniranih menadžera koji su tvrtku vodili ‘tako seksualno agresivno, moralno gadljivo i nezakonito da se može usporediti samo s poslovanjem prikazanim u filmu ‘Vuk s Wall Streeta’, stoji u dokumentu.

Šefovi Nicole, Evelyn Grondski i Donne Simone ‘besramno su stvorili igralište seksualnog uznemiravanja ispunjeno drogom, alkoholom i pomno izabranim mladim djevojkama koje su nagrađivane za provokativno odijevanje i ponašanje, a sve da bi udovoljili vlastitoj mizoginiji i vulgarnim seksualnim perverzijama’, rekao je Matthew A. Luber, odvjetnik tužiteljica, za Daily Mail.

U tužbi je iznesen niz anegdota i događaja koji ne idu u prilog menadžerima, optužbe za trošenje novca kompanije, a u javnost je isplivao i video s proslave jednog rođendana na kojem se vidi do koje su mjere išli.

Jedan od optuženih, Mark Mancino, šef Odjela za financije, naredio je Nicole da se pobrine za isplatu striptizete koja je sudjelovala na proslavi Noći vještica u firmi. Mancino se tom prilikom prerušio u Willyja Wonku, a od striptizete je tražio da se maskira u Oompa Loompu. Drugom je prilikom u lipnju organizirao razuzdanu zabavu za također optuženog Michaela Hamilla, a tad je navodno Nicole rekao: ‘Pobrini se da imaš dovoljno keša za platiti striptizetu iz džepa.’ Kad mu je ona pokušala objasniti da to nije dobra ideja, Mancino joj je rekao da ‘preboli to’ i da ‘prestane biti tako ukočena’, stoji u tužbi. Za uredski su tulum nabavili i lutku na napuhavanje, a video otkriva da je striptizeta Hamillu zavezala lopticu u usta.

Tvrtku se optužuje i za manipulaciju prihodima te poslovne prevare, a posebno je istaknut dio u kojem se tvrdi da su menadžeri zapošljavali, a onda favorizirali ženske osobe ‘koje se provokativno odijevaju, imaju velike grudi ili koje imaju seksualnu vezu s nekim od šefova’. S druge strane, u tužbi također stoji da su ‘kompetentne zaposlenice, koje su se odijevale uobičajeno i odbijale sudjelovati u seksualno promiskuitetnim zabavama, maltretirali i ismijavali’.

Posebno su se iživljavali na Wendy čije prezime nije navedeno, koju bi Mancino u ured zvao: ‘Wendy, dovuci svoje s*** ovamo!’ I Mancino i Hamill su je gotovo svakodnevno zvali u ured gdje bi joj onda skidali majicu iza zatvorenih vrata, no svi su mogli čuti što se događa. Pritom je netko od njih znao zavikati: ‘Tko još nije vidio Wendyne s***?’

Zaposlenice koje su dozvoljavale takav tretman, nagrađivali su bonusima i drugim dodacima na plaću, a jedna je navodno dobila nevjerojatno izdašan bonus kako bi si mogla priuštiti povećanje grudi.

Mancino je jednom prilikom u teretani upoznao 22-godšnju Gabby i zaposlio je na licu mjesta. Odmah su započeli vezu, a Gabby je za nagradu dobila 60.000 dolara plaću, Guccijevu torbicu od 4.000 dolara na poklon, kao i razne luksuzne tretmane ljepote, sve na kreditnu karticu tvrtke. Orlando je ispričala da su je uputili da skupe poklone prikaže kao troškove tvrtke, a svi su zaposlenici morali šutjeti i skrivati aferu od Mancinijeve žene. Žena je, dakako, doznala za aferu i u procesu su razvoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 08:53