MUČNA ISPOVIJEST

VLASTITIM SI JE RUKAMA ISKOPALA OČI DA BI SE PRIBLIŽILA BOGU Djevojka izgubila kontrolu pod utjecajem droge: 'Mislila sam da spašavam svijet'

Kaylee Muthart
 Facebook
 

‘Bog mi je poslao poruku da moram žrtvovati nešto doista posebno’, vjerovala je 20-godišnja Kaylee Muthart u trenutku kad je bila nadrogirana od oveće doze metamfetamina. Vidjela je bijelu pticu na mračnom puteljku, a muškarac biblijskog imena ju je tražio ključ. Muthart je tragala za osobnim spasenjem i pritom je vjerovala da može spasiti svijet, piše Washington Post.

‘Mislila sam da će sve nestati, da će doći kraj svijeta, da će svi ljudi umrijeti ako si odmah ne iskopam oči’, rekla je Muthart za Cosmopolitan.

I tako je učinila. Sad je po prvi puta, nešto više od mjesec dana nakon incidenta u Andersonu, gradu u kojem živi u Južnoj Karolini, progovorila o tome i objasnila kako je od odlične učenice postala ovisnica koja se borila s nekoliko muškaraca kad su je pokušali spriječiti da si posve ne iskopa oči iz duplji.

Od odlične učenice do ovisnice

Muthart je bila odlična učenica. Međutim, nakon što je jedan period više radila nego učila da bi si mogla kupiti automobil, te kako je patila od problema s otkucajima srca, popustila je u školi. Na koncu je odustala od školovanja i ušla u loše društvo, a vrijeme su kratili alkoholom i drogama.

‘Kad sam prošlo ljeto, pušila travu kod poznanika, odjednom sam se osjetila čudno. Potražila sam simptome i iznenadili su me - utrnute usne i osjećaj da sam na vrhu svijeta. Oduvijek sam bila vjernica, a droga me nekako još zbližavala s Bogom’, ispričala je djevojka.

Muthart kaže da je uvjerena da je trava bila ‘špricana’ metamfetaminom ili kokainom. Ubrzo nakon toga dijagnosticirali su joj bipolarni poremećaj. Ekstremne promjene raspoloženja dovele su do toga da je ostala sklona drogama, objasnili su joj liječnici.

‘Kad sam bila na ecstasyju, čitala sam Bibliju. Puno toga sam pogrešno interpretirala. Uvjerila sam samu sebe da će me metamfetamin (kristalni met) približiti Bogu’, rekla je.

U kolovozu je imala epizodu samoozlijeđivanja kad si je stiskala prištiće na licu dok nisu prokrvarili. Do mjeseca studenog je s pušenja kristalnog meta prešla na šmrkanje i ubrizgavanje u venu. Njezina je majka Katy Tompkins primijetila da joj kćer strašno propada.

‘Dan prije incidenta, a to je bio moj rođendan, pripremala sam se da je odvedem na liječenje, samo da je maknem od ceste i od svega toga. Međutim, bilo je prekasno’, rekla je Tompkins za People.

Halucinacije

Muthart je taj dan imala teške halucinacije kad je doživjela prosvjetljenje. Morala je iskopati oči. ‘Zašto ja? Zašto to moram napraviti’, pitala se i molila dok se previjala po podu.

Nalazila se na cesti nedaleko od crkve. Muthart objašnjava: ‘Gurnula sam palac, kažiprst i srednji prst u svako oko. Uhvatila sam očne jabučice, okrenula ih i izvukla iz duplji. Činilo mi se kao teška borba, kao najteža stvar koju sam morala napraviti. Kako više nisam ništa vidjela, nisam znala ima li krvi, a droga je uglavnom otupjela bol. Prilično sam sigurna da bih pokušala prstima doći do mozga da me pastor nije čuo kako vrištim: Želim vidjeti svjetlo! Toga se ja ne sjećam, ali on je došao i pokušao me svladati. Kasnije mi je rekao da sam u rukama držala svoje oči kad je došao do mene. Izvadila sam ih iako su mi još uvijek bile pričvršćene za glavu.’

Pastoru u pomoć pritrčalo je desetak slučajnih prolaznika, no i kad je hitna pomoć stigla, Muthart se i dalje svom snagom opirala pa su je morali sedirati kako bi je prebacili u bolnicu.

'Bolje slijepa nego ovisna'

Liječnici su sanirali ozljedu, no Muthart više nikad neće vidjeti. S druge strane, progledala je što se tiče problema ovisnosti. Prije neki dan je puštena s psihijatrijskog odjela i rekla je da se više neće ni približiti drogama. Pokrenula je stranicu na platformi za skupljanje novaca GoFundMe kako bi si mogla priuštiti psa vodiča.

Muthart se tek privikava na život slijepe osobe. Još uvijek se snalazi savršeno ni u vlastitoj kući i ima problema sa spavanjem, no majka joj pomaže koliko god može. Muthart tvrdi da ju je ovaj užasan događaj zapravo spasio od ponora: ‘Radije ću biti slijepa nego osivna o drogama.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2023 01:16