KRV NIJE VODA

VRHUNSKA ŠVEDSKA SPORTAŠICA ODSAD ŽELI NASTUPATI ZA LIJEPU NAŠU 'Ovdje moram raditi kao konobarica, a Hrvatska mi nudi pravu karijeru'

 Getty Images for BEGOC
 

Švedska taekwondoašica hrvatskih korijena, Nikita Glasnović (22), željela bi početi nastupati za Hrvatsku umjesto za Švedsku, pošto joj je Hrvatska ponudila bolje uvjete nego ta bogata skandinavska država, javljaju tamošnji mediji, a prenosi CroExpress.

Glasnović je Švedsku predstavljala na Olimpijskim igrama 2016. u Riu, na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu na kojem je osvojila broncu, te na Europskom prvenstvu 2016. na kojem je osvojila srebro, no sada kaže kako bi joj bilo jako teško financirati putovanje na iduće Olimpijske igre u Tokiju 2020.

- Hrvatska mi nudi podršku, pravu karijeru - kazala je za Sydsvenskan i dodala kako je, da bi financirala svoje sportske troškove, prisiljena raditi kao konobarica.

Odbija navode Švedskog taekwondo saveza, koji ju je u međuvremenu suspendirao, da su joj isplaćivali mnogo novca. Iz Švedskog saveza su potvrdili da su primili zahtjev Hrvatskog taekwondo saveza za promijenom države za koju nastupa, što nazivaju 'teškim udarcem u trbuh'.

Glasnović je rođena u Švedskoj i cijeli život živi ondje, međutim, roditelji su joj rođeni u Hrvatskoj i kaže kako se tamo osjeća kao kod kuće.

BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 17:  (L-R) Bronze medalist Nikita Glasnovic of Sweden stands on the podium during the medal ceremony for the Women's Taekwondo -57kg on day five of the Baku 2015 European Games at the Crystal Hall on June 17, 2015 in Baku, Azerbaijan.  (Photo by Harry Engels/Getty Images for BEGOC)
Getty Images for BEGOC

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:44