OBAVEZNO PROBAJTE!

Vrhunski glavni kuhar otkrio kako pripremiti savršeni pire krumpir: ‘Tajna je u dva neočekivana sastojka‘

Robbie Bell/TikTok

 /Robbie Bell/tiktok
Osim ova dva dodatna sastojka i krumpira, Bell koristi maslac, sol, papar, maslinovo ulje i mlijeko

Vrhunski kuhar iz Melbournea Robbie Bell otkrio je recept za pripremu savršenog pire krumpira. Tajna je u dva neočekivana sastojka – muškatnom oraščiću i malo limunova soka koji se stavljaju na vrh krumpira kako bi se postigla blaga kiselost.

- Ako postoji jedan recept na svijetu koji morate naučiti, onda to mora biti pire krumpir – rekao je.

Osim ova dva dodatna sastojka i krumpira, Bell koristi maslac, sol, papar, maslinovo ulje i mlijeko.

Krumpiri se trebaju oguliti i narezati na četvrtine pazeći da svi komadi budu otprilike jednake veličine. Ubacuju se u kipuću vodu nakon čega se vatra treba smanjiti kako bi se krumpir lagano kuhao. Nakon što ih se ocijedi, Bell ih suši u tavi i ostavlja sa strane. U loncu se zagrije malo maslaca na koji dodaje gnječeni krumpir. Zatim dodaje maslinovo ulje i mlijeko te na kraju malo muškatnog oraščića.

- Trebali biste ga malo provrtati lopaticom i kušati da provjerite trebate li još začina – naglasio je.

Zadnji korak koji čini razliku je malo limunova soka koji se prelije preko pire krumpira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 08:11