Plemenita akcija studenata

Za djecu koja blagdane provode u bolnicama prikupili čak 1000 darova

Darovi prikupljeni u akciji ”Božić za 5” Studentske sekcije za pedijatriju Medicinskog fakulteta u Zagrebu

 Medicinski fakultet u Zagrebu
Projekt je započeo prije 11 godina, a akciju provode studenti Sekcije za pedijatriju Medicinskog fakulteta u Zagrebu

U samo mjesec dana, od 15. studenoga do 15. prosinca, članovi Studentske sekcije za pedijatriju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prikupili su čak 1000 darova za djecu koja će blagdane provesti u bolnicama.

Božićna akcija darivanja djece u bolnicama tradicionalni je humanitarni projekt te studentske sekcije, a projekt ove godine ulazi u svoje drugo desetljeće s proširenom inačicom pod nazivom "Božić za 5". Uz tradicionalno prikupljanje poklona, ove godine akcija obuhvaća pet različitih projekata s ciljem pružanja božićne radosti malim pacijentima koji blagdane provode u bolnici.

Projekt je započet u akademskoj godini 2012./2013. da bi i djeca hospitaliziranoj tijekom blagdana osjetila blagdanski duh. Svake godine, tijekom Adventa, Sekcija organizira prikupljanje donacije igračaka, igara, knjiga i drugih darova za pedijatrijske pacijente, uz razne aktivnosti radi prikupljanja novčanih sredstava.

image

Članice Studentske sekcije za pedijatriju Lucija Cvitak, Sara Maroević, Nika Lovreković i Karla Čordašić donijele su poklone u KBC Zagreb (Rebro)

Medicinski fakultet u Zagrebu

Tijekom godina, projekt je proširio opseg, uz sudjelovanje različitih organizacija, uključujući studente medicinskih, inženjerskih i drugih fakulteta, kao i mnogih zagrebačkih škola i tvrtki. Prošle akademske godine (2022./23.) proslavili su 10. godišnjicu te Božićne akcije, u kojoj je sudjelovalo više od 30 aktivnih članova Studentske sekcije za pedijatriju. Ove godine u akciju se uključilo i preko 50 škola, preko 200 studenata i više od 20 hrvatskih tvrtki. Kampanja je prikupila gotovo 10 tisuća kuna i podijelila 1000 darova na svim zagrebačkim pedijatrijskim odjelima.

image

Darovi prikupljeni u akciji "Božić za 5" Studentske sekcije za pedijatriju Medicinskog fakulteta u Zagrebu

Medicinski fakultet u Zagrebu

Uz usrećivanje djece, cilj projekta je i promicati svijest o potrebama pedijatrijskih pacijenata i važnosti društvene, humane komponente liječničkog poziva. Članovi Sekcije kažu kako vjeruju da je Božićna akcija ohrabrujući primjer uspješne humanitarne inicijative koja pokazuje kako se “sve može kad se male ruke slože” te da se nadaju da će ostati zapamćena kao podsjetnik kako jednostavan čin dobrote može napraviti veliku razliku u životima djece koja se suočavaju s teškim okolnostima.

Mentor Studentske sekcije za pedijatriju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu je prof. dr. sc. Jurica Vuković, dr. med.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:37