SHOPPING PATROLA

Za produktivan rad od kuće, bez bolova u leđima, nužan je dobar stolac. Evo kako ga odabrati

 Tomislav Kristo/Cropix
Naša Anita Budimir pretražila je domaće tržište i odabrala kvalitetne ergonomske stolce koji su i udobni i moderni

Kad smo počeli raditi od kuće, sjećam se da sam prvi radni dan provela za blagovaonskim stolom. Drugi dan ta pozicija je bila već dosadna pa sam se prebacila na kauč u boravku. Stolić za kavu i pod su bili dobitna kombinacija za treći dan. Tih prvih dana sve su te promjene na jedan način bile i stimulirajuće i uzbudljive, ali čim je prošao prvotni zanos, shvatila sam da sam iscrpila sve poziciju u stanu u kojima mogu biti produktivna. Osim što sam uočila svojevrsnu stagnaciju kreativnosti i moja leđa su mi signalizirala da je nužno da si oformim jednu stalnu stanicu koja će biti udobna i u stanju zarobiti moju koncentraciju na jednome mjestu. Osim stola, računala i par detaljčića, znala sam da je najvažnija karika toga kutka dobar stolac. Zamolila sam arhitekta Marka Peračkovića iz arhitektonskog ureda ABWD za kojega znam da posjeduje veliko iskustvo u opremanju uredskih prostorija da me uputi na što trebam paziti pri odabiru dobrog stolca.

- Misliš li u tom stolcu provoditi više radnih sati, to podrazumijeva do on mora imati ergonomski oblik te mora biti udoban i kvalitetan - ističe Marko.

- Takav stolac omogućava dinamično sjedenje i savršenu ravnotežu tijela gdje ono zauzima najbolji mogući položaj s maksimalnim rasterećenjem kralježnice. Postoje različite vrste ergonomski stolaca, ali naglasak je na tome da sjedalo mora imati određenu mekoću i deformaciju te treba biti podesivo, a naslon mora biti oslonac za cijela leđa te u gornjem dijelu biti mekan, a u donjem tvrđi da posluži kao oslonac.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

U trgovinama s namještajem izbor je zaista velik, a prije odabira svakako u stolac sjednite i isprobajte ga. Mora vam dobro "držati" leđa i maksimalno rasteretiti kralježnicu. S obzirom na to da ćemo u tom stolcu provesti sate i sate svaki dan, štednja nije najbolja ideja.

EMMEZETA

Everton uredska fotelja

Cijena: 999 kn

Moderna uredska fotelja u mat sivoj boji tkanine s okretnim plastičnim postoljem koji ima funkciju podešavanja visine.

Dimenzije: 66 X 96.50 X 63 cm

Nosivost: 120 kg

www.emmezeta.hr

LESNINA

Uredski stolac XORA

Cijena: 849 kn

Okretna stolica s visokim naslonom za leđa i naslonima za ruke koji pružajuugodan komfor sjedenja

Dimenzije:pomjer 55 cm

Mogućnosti: funkcija ljuljanja

www.xxxlesnina.hr

IKEA

Uredski stolac ALEFJALL

Cijena: 1699 kn

uredski stolac koji kombinira retro stil iz 1950-ih s funkcionalnim zahtjevima i udobnosti. Potpuno se prilagođava tijelu.

Dimenzije: 64 X 64 X 51 cm

Materijal: zrnata goveđa koža

www.ikea.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:07