SHOPPING PATROLA

Zaboravite ribanje plinskih štednjaka i dosadne crne indukcijske ploče. Evo kako kuhati sa stilom

 Ikea
Naša Marijana Galović odala nam je sve tajne i vlastito iskustvo prelaska na bijelu indukcijsku ploču kojih nema toliko puno u ponudi

Naručila sam bijelu indukcijsku ploču, ponosno govorim svojim majstorima koji mi dolaze ugraditi kuhinju.

- Nemaš brige, nema toga kaj mi nemremo u crno ofarbat' - smiju se oni.

Na stranu pošalice, prijelaz na indukciju bio je mali veliki događaj u mom životu. Priznajem, nakon cjeloživotnog kuhanja na plin i ljubavi prema istom, bilo je malo teško. Prijateljice su mi oduševljeno prezentirale svoje indukcijske ploče i sve mi je to izgledalo malo previše "svemirski", falila mi je ona topla romantična vatra koja (po meni) kuha prave obroke. Na to moje izlaganje, suprug mi je, praktično kako samo muškarci to znaju, rekao: A ti onda i dalje romantično ribaj plinski štednjak.

I tu se prelomila odluka. Prisjećajući se svih mogućih načina na koje sam pokušavala oribati plinski štednjak, odmah sam krenula u potragu na internetu. Nisam imala pojma da postoje bijele indukcijske ploče, i na prvi pogled sam se zaljubila, a naravno, pasala je i u stil kuhinje. Uspjela sam se zaustaviti u tom nadahnutom trenutku i ipak odlučila malo pogledati ploče uživo u dućanima. I dobro da jesam. Naime, bijele indukcijske ploče na slikama izgledaju potpuno bijelo, ali uživo imaju notu plavičastog. Ta nijansica plave varira od proizvođača do proizvođača pa ako imate istančano oko i bitan vam je taj detalj, savjetujem vam da ne kupujete bijelu indukcijsku ploču prije nego što prošetate dućanima. I za kraj mogu samo reći da žalim za jednom stvari: što nisam prešla na indukcijsku ploču onog dana kad je došla na tržište. I to baš na bijelu.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Bijele indukcijske ploče postoje u asortimanima gotovo svih poznatijih proizvođača. Naravno, ponuda je nešto skromnija nego kod crnih varijanti, ali cijenom puno ne odstupaju od crnih inačica s istim karakteristikama. Ako vas brine održavanje, jednako je jednostavno kao i s tradicionalnim crnim indukcijskim pločama.

IKEA

Bejublad indukcijsko kuhalište

Cijena: 3299 kn

Čisti dizajn i energetski učinkovita indukcija. Spojna funkcija omogućuje spajanje dviju zona za kuhanje u jednu, na kojoj se mogu koristiti i najveći lonci.

Dimenzije: 58 x 52 cm

Visina: 5,8 cm

Garancija: 5 godina

www.ikea.hr

image
Ikea Bejublad
BOSCH

Serie 6 indukcijska ploča za kuhanje

Cijena: 5469 kn

DirectSelect: izravan, jednostavan odabir željene zone kuhanja, snage i dodatnih funkcija. PowerBoost: do 50% više snage za brže zagrijavanje. Funkcija QuickStart: odmah i bez odgode možete početi i odabrati željenu razinu kuhanja za svoj lonac.

Restart: ako što prekipi, ploča za kuhanje će se automatski isključiti i pohraniti posljednju odabranu postavku.

Dimenzije: 53 x 60 cm

Visina: 5,1 cm

Garancija: 2 godine

www.centar-tehnike.hr

image
Bosch indukcija
GORENJE

Indukcijska ploča za kuhanje · IT643SYW

Cijena: 3999 kn

Indukcijska ploča za kuhanje s dvije spojene zone pojednostavljuje kuhanje u većim loncima. Dvije odvojene zone za kuhanje spajaju se u jednu, a za to je potreban samo dodir prstom. Savršena je za istodobno pripremanje većih komada hrane i priloga.

Dimenzije: 60 x 52 cm

Visina: 5,4 cm

Garancija: 5 godina

www.emmezeta.hr

image
Gorenje indukcija 2
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:08