BEBI SE ŽURILO

Zagrebački policajci kroz gužvu dopratili ženu u trudovima do bolnice. Samo 9 minuta kasnije rodila se Sofija

Ante Marić i Marko Faltak

 MUP
Vozač je vikao da mu žena rađa, ali da su zapeli u gužvi. Policajci su odmah uključili svjetlosne i zvučne signale i spasili stvar

Ante Marić i Marko Faltak, policajci Službe temeljne policije Ravnateljstva policije patrolirajući gradskim prometnicama uočili su jučer, dolaskom do semafora, pravu dramu i uzbuđenost u vozilu u susjednoj traci.

- Žena mi rađa! Pomozite nam, na putu smo za bolnicu, a gužva je! - uzviknuo je Perica Vidović policajcima iz susjednog vozila dok im je mahao da otvore prozor. Bilo je to vrijeme klasične jutarnje vreve i gradske gužve u punom jeku, a gusta kiša koja se stručila nad metropolu, obitelji Vidović odlučila je dodatno otežati situaciju pa samim time i dolazak na svijet njihove pete kćeri.

Uvijek u službi građana, Marić i Faltak uzeli su stvar u svoje ruke - na službenom policijskom vozilu uključili su svjetlosne i zvučne signale te se krenuli probijati kroz gužvu samo s jednim ciljem - da što prije Vidovići stignu do bolnice. A kako su policajci i sami očevi te su ujedno svjesni i da je svaka minuta dragocjena, morali su voditi računa i o sigurnosti putnika u vozilu iza sebe, kao i svih ostalih sudionika prometa koji su ih okruživali.

- Dok smo se probijali, već smo razgovarali šta ćemo ako ne stignemo na vrijeme. Nije uopće bilo upitno, pomogli bismo i pri porodu, nekako bismo to uz pomoć Hitne obavili - uz smijeh je prepričao policajac Ante Marić.

Dolaskom pred sam ulaz u bolnicu uzbuđeni Vidović je doslovno iskočio iz vozila i počeo vikati: "Pomoć! Žena mi rađa!". Bilo je to dovoljno da medicinska sestra istrči iz zgrade, trudnicu stavi u kolica i uveze u bolnicu, a unatoč općoj panici i emocijama koje su ga preplavile, Vidović se nije zaboravio zahvaliti policajcima na pomoći. Policajci su se vratili svojim redovnim zadaćama, no već u popodnevnim satima Marić je nazvao bolnicu kako bi se raspitao o situaciji. Doznao je da je s porodom sve prošlo u redu te da su Vidovići imali veliku sreću jer su pred bolnicu stigli u 10.20 sati a samo devet minuta kasnije u 10.29 sati na svijet je stigla djevojčica.

- Puno sam proživio u praksi u svojih 15 godina službe. Nakupi se svačega, i lijepog i ružnog, ali ovakvi ti trenuci daju poticaj i osjećaj zadovoljstva zbog onog čime se baviš - zaključio je policajac Marić koji nije krio zadovoljstvo i euforiju podvigom koji su on i kolega Faltak ostvarili.

Kasnije tog dana Marića je nazvao ponosni otac kako bi im još jednom od srca zahvalio na pomoći jer, kako je rekao: "Ovo nam je peta kći. Žena već ima iskustva i znala je da je porod blizu, a na cesti gužva. Već sam gledao otraga gdje su sjedalice gdje bih ju stavio i sam porodio ako će trebati, a onda je žena vidjela policijsko vozilo. Pravo je čudo što smo na njih naletjeli jer ne želim ni zamisliti što bi bilo da nismo."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:01