POMAŽE BOLESNOJ DJECI

Zagrebački vatrogasac koji se presvlači u Spidermana: ‘Prvi kostim kupio sam preko Ali Expressa...‘

Maximilian je zvijezda kad njegovi kolege vatrogasci imaju druženja s građanima

 Privatna Arhiva/
Mnogi ne vide heroja već odraslog muškarca u tajicama, ali mene to ne smeta, kaže Maximilian koji radi u JVP Velika Gorica

Kad god ima priliku, Maximilian Bindernagel iz Zagreba na sebe navuče kostim Spidermana pa prošeće ulicama. Cilj je jedan: razveseliti djecu, privući poglede i zabaviti se, ali odrasli ga gledaju u čudu, pa čak i dobace zlobne komentare.

Njega to ne smeta, kaže, ne obraća više pažnju, jer od malena voli Spidermana, a netko mora razbiti monotoniju i negativu koja nas sve više okružuje, smatra.

- Ovo je najbolja terapija protiv stresa, objašnjava.

image

Maximilian vodi Instagram biznis "Geek Club"

Privatna Arhiva/

Ono što prolaznici, međutim, ne znaju jest da je u stvarnom životu, dok se ne igra superheroja, Maksimilian baš to - radi kao vatrogasac u JVP Velika Gorica i svaki dan riskira život kako bi spašavao ljude od vatre.

Stvarni posao i cosplay hobi već je počeo spajati pa se tako, na oduševljenje najmlađih, u vatrogasnoj postaji tijekom dana otvorenih vrata pojavio u kostimu i postao maskota velikogoričkih vatrogasaca.

Sve skupa počelo je kao hobi, ali Instagram profil "Geek Club", koji je otvorio s dobrim prijateljem, počeo je privlačiti pažnju istomišljenika te je postao mjesto okupljanja cosplayera, odnosno ljudi koji se vole preoblačiti u superheroje. Danas je Geek Club prerastao u agenciju za organiziranje evenata, posebno rođendanskih zabava, a snimanje videa u ozbiljan posao.

image

Djeca mu često poklanjaju crteže

Privatna Arhiva/

- Prvi kostim naručio sam na Ali Expressu, kaže Maksimilian, koji je otad prešao na ručno izrađena odijela. Kolege u vatrogasnoj postrojbi ga podržavaju, kaže, a tijekom posljednjeg druženja s građanima u postaji stiglo mu je više od stotinu djece.

Svi su se željeli fotografirati s njim.

- U početku sam se osjećao kao čudak, ali evo nedavno me zvala jedna majka iz Italije da joj dođem razveseliti sina, kaže.

- Ima i čudnih pogleda, ali toga će uvijek biti. Neki ne vide Spidermana, već odraslog muškarca u šarenim tajicama. Međutim kada god od nekuda čujem dječji glas kako se dere "Spajdamaan!", nije me briga za bilo što negativno te me upravo taj dječji glasić potiče da i dalje navlačim kostim na sebe, kaže Maximilian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 09:06