DOBRO SE SNAŠLI

Zagrebački vatrogasci zamijenili velike holivudske zvijezde: ‘Djeca kažu da sam stalno po televizijama‘

Zagrebačka vatrogaskinja Jasmina Kadija

 Privatna Arhiva/
Za američko tržište glasove za "Vatreno srce" dali su Kenneth Branagh i William Shatner, a za francusko Vincent Cassel

Animirani film "Vatreno srce" stigao je i u hrvatska kina, a iako glasove u američkoj verziji za njega daju zvijezde poput Kennetha Branagha i Williama Shatnera, ili primjerice Vincenta Cassela u francuskoj, za hrvatsku sinkronizaciju odlučeno je da neki od glavnih junaka budu vatrogasci iz Javne vatrogasne postaje Grada Zagreba.

Film prati šesnaestogodišnju Georgiju Nolan koja se prerušava u vatrogasca sanjajući o tome da bude prva vatrogaskinja na svijetu. Uz Zrinku Cvitešić, Živka Anočića i ostale poznate glumce, ovoj su se ekipi pridružili vatrogasci i vatrogaskinja Siniša Jembrih, Marko Adamčić, Jasmina Kadija i Petar Kecman.

– Premijera se željno iščekivala, pogotovo kad vas petogodišnjak svaki dan podsjeti i pita kada se ide, kaže nam jedan od vatrogasaca.

Iako im ovo nije prvi put da se snalaze na malim ekranima, u pitanju je ipak malo drugačiji format, ali otkrivaju nam kako treme nije bilo, neki od njih su čak htjeli biti i glumci.

image

Vatrogasci koji su posudili glasove za "Vatreno srce"

Privatna Arhiva/

– Zbog prirode posla često budemo pred ekranima ali tamo pričamo o hitnim intervencijama, našem poslu i slično. Moram priznati da mi je želja bila glumiti u nekom filmu, čak sam i imao neku mini audiciju za ulogu u Crno bijelom svijetu ali sam bio prestar, priča nam kroz smijeh Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe. Jasmina Kadija nam pak otkriva kako je priželjkivala suradnju za ovaj film, a Marku Adamčiću je trebalo neko vrijeme da se privikne na mikrofon, slušalice i film koji se odvija ispred njega za vrijeme snimanja.

– A šta ćete, težak je život zvijezda, šali se Petar Kecman.

No, svi se slažu, ovo je ipak posebno iskustvo.

– Nismo snimali zajedno, ali cijeli taj profesionalni tim koji surađuje je bio super. Pročitaš tekst s prethodnim naputcima, onda oni to preslušaju, pa nam daju komentar što bi ili ne bi promijenili. Imaju puno strpljenja za nas, otkriva nam Jasmina, a Siniša dodaje da možda izgleda jednostavno, ali to ipak nije tako.

– Bilo je vrlo interesantno raditi s njima i vidjeti kako je to iza kulisa i koliko je truda potrebno uložiti da sve ispadne baš savršeno, nadodao je Marko.

image

Animirani film Fireheart

Ali, naši vatrogasci snašli su se gotovo kao profesionalci.

– Meni je bilo super, a i oni su rekli da sam bila super. Nismo puno ponavljali, kaže Jasmina.

– Bez problema, kao kod kuće, nadodao je Petar koji nam je otkrio kakve su bile njihove uloge. – Nije se tu puno imalo za glumiti jer smo razgovarali i koristili fraze kakve inače koristimo na intervencijama i u sličnim situacijama, kazao je, dok je Marko rekao kako mu je bilo zanimljivo vidjeti svoj posao u animiranom izdanju.

Svi su složni u tome da bi se rado odazvali u još ovakvih projekata.

image
Privatna Arhiva/

Nemaju svi djecu, ali djeca njihovih prijatelja i obitelji već željno iščekuju odlazak u kino.

– Još nemam djece pošto sam "friško" oženjen ali imam nećaka od pet godina koji stalno priča o kamionima i vatrogascima tako da jedva čeka vatrogasni crtić, otkriva Petar, dok je kod Siniše situacija malo drugačija.

– Moji su već veći pa su samo komentirali ‘opet si na TV-u‘. Nisu impresionirani baš, priznaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 09:03