ZABRANJENA LJUBAV

Zaljubio se u vlastitu sestru, s njom dobio četvero djece, a sada je u velikoj misiji: ‘Incest nije zločin‘

Patrick Stuebing i Susan Karolewski

 Facebook
‘Nismo ni znali da radimo nešto loše kad smo počeli spavati zajedno. Nismo razmišljali o korištenju kondoma‘, kazao je par

Nijemac koji je s vlastitom sestrom dobio četvero djece - a potom tvrdio da presuda za incest krši njihova ljudska prava - nastavlja svoju borbu za ukidnje zakona koji zabranjuju njihovu vezu, piše Daily Mail.

Patrick Stuebing (44) iz Leipziga je kao dijete dan na usvajanje i nije poznavao svoju mlađu sestru Susan Karolewski (37) sve dok u 20-im godinama nije ušao u trag svojoj pravoj obitelji.

Mjesec dana nakon što se uselio u dom njihove majke, Stuebing i Karolewski započelu su seksualnu i ljubavnu vezu.

Par je od 2001. do 2005. godine dobio je četvero djece - od kojih su dvoje invalidi.

Govoreći o svojoj vezi, Patrick kaže: 'Ne osjećamo se krivima za ono što se dogodilo imeđu nama. Želimo da se ukine zakon po kojem je incest zločin.'

Stuebing je bio treće od osmero djece rođene u siromašnoj, neobrazovanoj i disfunkcionalnoj obitelji.

Njegov nasilni otac, sada mrtav, napao ga je nožem kada je imao samo tri godine, nakon čega je dan na usvajanje.

Susan je rođena u istoj nesretnoj obitelji - istoga dana kada je dovršen razvod njezinih roditelja.

Njezino je djetinjstvo bilo vrlo teško, a njezina nezaposlena majka Ana Maria često ju je ostavljala samu kod kuće ili je u kući ugošćivala brojne ljubavnike.

Slabo obrazovana i jedva pismena, Susan je znala govoriti da nije voljena i da je samo teret svojoj majci.

Još šestero braće i sestara, od kojih su neki rođeni s invaliditetom, umrlo je u djetinjstvu. Jedan je poginuo kad ga je pregazio auto u dobi od sedam godina. Još jedna mentalno hendikepirana sestra umrla je u dobi od osam godina.

Kada je Stuebing imao 18 godina, odlučio je pronaći svoje biološke roditelje. Četiri godine kasnije ušao je u trag svojoj majci i otkrio Susan.

Uselio se u njihovu kuću i, zapanjujuće, Ana Marie mu je dopustila da spava u istoj sobi kao njezina mala kći.

Govoreći 2007. o svom odnosu s tada 15-godišnjakinjom, rekao je: 'Oboje smo ostajali budni do kasno u noć kako bismo razgovarali o našim nadama i snovima.'

Šest mjeseci kasnije, Ana Marie je umrla od srčanog udara. Susan je bila bliska s jednim od svoje braće s invaliditetom, Andreom, ali on je umro iste godine.

Tada već tinejdžerica, sve se više oslanjala na brata Patricka.

'Povjerenje je preraslo u drugu vrstu ljubavi kada nam je majka umrla šest mjeseci kasnije', rekla je Susan.

'Postao sam glava obitelji i morao sam zaštititi svoju sestru. Ona je vrlo osjetljiva, ali pomagali smo jedno drugom u ovom jako teškom razdoblju i na kraju je taj odnos postao fizički', kazao je Patrick.

Par je počeo spavati zajedno nekoliko mjeseci kasnije, a poslije je na sudu otkriveno da su imali seksualni odnos šesnaest puta između siječnja i kolovoza 2001.

Rijetko su koristili zaštitu.

Unatoč tome što je već prije imao normalnu vezu sa ženom, Patrick tvrdi: 'Nismo ni znali da radimo nešto loše kad smo počeli spavati zajedno. Nismo razmišljali o korištenju kondoma. Nismo znali da je ilegalno spavati zajedno. Naša majka to ne bi odobrila, ali jedini koji bi nas sada trebali suditi smo mi sami.'

U listopadu 2001., sa samo 16 godina, Susan je rodila dječaka Erika. Bio je smješten u dom i sada - s dvadeset godina - teško hoda i govori.

Sarah, kojoj je sada 19 godina, rođena je 2003. godine i pati od sličnih problema.

Također je smještena u dom, kao i Nancy, kojoj je skoro 18 godina i koja se čini normalnom. Sophia, koja sada ima 17 godina, rođena je dok je Stuebing bio u zatvoru.

Skrivajući se od njemačkih socijalnih službi, Susan je trudnoću pokušala sakriti noseći široku odjeću.

Djecu je rodila sama u kupaonici. Stuebing se nakon toga podvrgao sterilizaciji pogrešno misleći da će izbjeći zatvor ako više ne bude imao djece sa svojom sestrom.

Niti jedno od njih dvoje nisu posve svjesni poteškoća koje imaju njihova djeca, unatoč mišljenju stručnjaka.

'Dvoje naše djece su invalidi', rekao je Stuebing. 'Ali to nema veze veze s činjenicom da smo brat i sestra. U našoj obitelji ima i drugih invalida. Imali smo šestero braće i sestara od kojih neki nisu preživjeli jer su bili invalidi.'

Par je 2002. završio na sudu zbog incesta. Na okružnom sudu u Leipzigu Stuebing je rekao kako se 'samo na početku trudio koristiti kondome'.

Stuebing je dobio godinu dana uvjetne zatvorske kazne nakon što je proglašen krivim po svim točkama. Susan, koja je tada imala 17 godina, tretirana je kao maloljetnica i stavljena na brigu službi za mlade.

No, nakon rođenja još dvoje djece, sud više nije bio tako blag. Stuebing je na kraju osuđen na deset mjeseci zatvora.

Na sudu su se ponovno našli 2005. zbog drugih kćeri, a Stuebing je osuđen na dvije i pol godine zbog ponovnog incesta.

Kada je odveden u zatvor, uplakana Susan rekla je njemačkim novinama da ne može živjeti bez njega. Stuebing je prijetio da će se ubiti. Ipak, dok joj je brat bio u zatvoru, Susan je s drugim muškarcem ostala trudna po peti put.

Unatoč svemu, nakon što je Stuebing pušten na slobodu, ona je njemačkim novinarima rekla: 'Tako sam sretna što je Patrick ovdje i što ga opet imam. Trebam ga.'

Stuebing je rekao: 'Dobro mi ide. Uvijek ću biti tu za Susan i djecu.'

U međuvremenu, par je ustvrdio da možda i ne bi imali toliko djece da im prvo nije oduzeto.

'Mlađa djeca se možda ne bi rodila da nam nisu uzeli prvo. Samo želimo biti sigurni da opet ne izgubimo sve', kazao je Patrick.

'Kada vidite da netko drugi brine o vašem djetetu koje bi trebalo biti s vama, to je teško za svakog roditelja. A ako je dijete hendikepirano, to je još jedan razlog više da se mi brinemo o njemu.'

Par uporno brani svoju vezu, a Susan kaže: 'Nismo se poznavali u djetinjstvu. Nama nije isto. Zaljubili smo se kao odrasli i naša ljubav je prava. Tu ne možemo ništa učiniti. Osjetili smo privlačnost i onda nas je priroda preuzela. Bilo je tako jednostavno. Što smo drugo mogli učiniti? Slijedili smo svoje instinkte i svoja srca.'

2012. godine podnijeli su zahtjev Sudu za ljudska prava i obećali promijeniti njemački zakon po kojem je incest zločin. .

Slučaj je doveo do poziva Njemačkoj da se pridruži zemljama poput Francuske, Turske, Japana i Brazila u legalizaciji seksa među rođacima.

Međutim, izgubili su slučaj. Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu u Francuskoj presudio je da Njemačka ima pravo zabraniti incest.

Njemačka, kao i većina od 47 država članica Vijeća Europe, zabranjuje sporazumne seksualne odnose između odrasle braće i sestara, rekao je Sud za ljudska prava.

Također je rečeno da nema dokaza koji bi upućivali na mogući trend dekriminalizacije takvih djela.

Sud je dodao da njemački sudovi nisu osudili Karolewski jer ona ima poremećaj osobnosti i da je 'samo djelomično odgovorna' za svoje postupke.

Osnova po kojoj je Stuebing osuđen je 'zaštita braka i obitelji' jer je ponašanje para zamutilo obiteljske uloge.

Sud je također istaknuo 'rizik od značajne štete' za djecu rođenu u incestuoznom odnosu, koji je zabranjen i zbog veće vjerojatnosti od invaliditeta.

Međutim, 2014. etičko vijeće Njemačke napravilo je šokantan zaokret i glasalo za dopuštanje incesta između braće i sestara.

Tvrdili su da rizik od invaliditeta nije dovoljan da opravda zakon nakon što su analizirali slučaj ovog para.

Vjeruje se da par još uvijek živi zajedno u istočnoj Njemačkoj, gdje je još uvijek na snazi zakon po kojem je incest između braće i sestara kažnjivo djelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 04:54