ZBOGOM DUDEK

'ZATEČENI SMO I NEUTJEŠNI' Sin Martina Sagnera za Jutarnji otkrio od čega je bolovao proslavljeni glumac: 'Kulminiralo je noćas, umro je u svome domu'

 Marko Miščević / CROPIX
 

Legendarni Martin Sagner umro je u noći s ponedjeljka na utorak, potvrdio nam je njegov sin Fran Sagner-Bajgot.

"Zatečeni smo njegovom smrću, iako je dosta dugo bolovao. Već dulje vrijeme imao je problema sa srcem. Kulminiralo je noćas, umro je u svome domu. Neutješni smo svi. Mogu vam samo reći da je otišao na miran način", rekao nam je glumčev sin.

Sagner, koji je najpoznatiji kao neponovljivi Andrija Katalenić zvani Dudek, iz serije Gruntovčani, preminuo je u 88. godini života.

"Čula sam da je preminuo. Što da radim, kad bih mogla, ja bih ga oživjela. Vidjeli smo se pred nekoliko mjeseci zadnji put, a baš jučer sam ga zvala da mu čestitam imendan. Nije mi se javio. U veljači smo se trebali vidjeti na tradicionalnoj Gruntovčanijadi u Sigeci, gdje se serija i snimala. Sagneru su ranije u čak dva navrata bili objavili smrt, a on je bio živ, pa isprva nisam povjerovala u vijest", rekla nam je Smiljka Bencet-Jagarić, Sagnerova glumačka partnerica i Regica iz kultne serije.

'I u Saboru sam bil Dudek!'

Sagner je živio u stanu na Malešnici sa svojom tridesetak godina mlađom suprugom Zoricom, s kojom je imao dva sina.

Treću suprugu upoznao je u lovu. Za nju je znao reći da je bolji strijelac puškom nego on sam iako je od djetinjstva znao s oružjem. Naime, doma Sagnerovi nisu imali oružje, no susjed jest pa ga je redovito sa sobom vodio u lov, ispričao je prije pet godina u velikom intervjuu za Jutarnji list.

zagreb,170802
martin sagner - dudek zabavlja
posjetitelje maksimira
foto:ranko suvar
-zag-
Ranko Šuvar / CROPIX

Sagner je glumio u desetak televizijskih serija i najmanje još toliko dugometražnih filmova. Početkom 90-ih godina, u dva je mandata čak bio i zastupnik u Saboru. Kasnije je konstatirao da to ipak nije za njega: 'I u Saboru sam bil Dudek!'.

Sagnera život nije mazio. Bio je na prvoj liniji fronte tijekom Domovinskog rata, a nakon što su ratne strahote prošle, dogodilo mu se ono najgore što se roditelju može dogoditi. Pokopao je svog najstarijeg sina Olega, iz prvog braka, za čiju bolest liječnici na kraju nisu imali pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 22:15