MISTER CIJEPLJENJA

Žene iz cijelog svijeta poludjele za ministrom Marićem: ‘Oporezuj me! Popuni moj deficit!‘

Ministar Zdravko Marić cijepio se protiv covida-19
 Ronald Gorsic/Cropix
Fotografija Cropixovog fotoreportera Ronalda Goršića postala je viralna zahvaljujući jednoj objavi na Redditu koja je zaludila svijet

'Slobodno može izbalansirati moj budžet', 'pustila bih ga da popuni moj deficit', 's ovakvim mišićima mogao bi biti i ministar obrane' – samo su neki od vrućih komentara žena iz cijelog svijeta upućeni našem ministru financija, 43-godišnjem Zdravku Mariću.

Njegova fotografija s cijepljenja ekspresno se proširila internetom i postala pravi spektakl.

- Spremila sam ovu sliku u mobitel – priznala je jedna Francuskinja.

Ministar Marić, rođeni Slavonac, u očima žena širom svijeta postao je seks simbol.

No, kako se to dogodilo?

Naime, prije nešto više od sedam sati jedan hrvatski korisnik Reddita pod nicknameom 'dee_dee7' učitao je na tu društvenu mrežu fotografiju ministra financija Zdravka Marića i objavu je naslovio: “Hrvatski ministar financija proglašen misterom cijepljenja”.

image
Ronald Gorsic/Cropix

Ta objavljena fotografija ministra Marića koji je u svojoj uskoj bijeloj podmajici pokazao sportski građeno tijelo i zavidnu definiciju djelo je Cropixovog fotoreportera Ronalda Goršića koji je jučer pratio cijepljenje članova Vlade protiv covida-19.

Naš Ronald nije ni slutio da će njegova fotografija završiti u galerijama žena iz najrazličitijih krajeva svijeta. Iako, priznaje, već su se na terenu dali čuti komentari na račun Marićeve fit forme.

- Jurio sam s fotoaparatom u rukama uhvatiti svakog ministra kako prima cjepivo, no odmah čim je Marić sjeo na stolac, čuli su se komentari da imamo mistera cijepljenja – govori Goršić.

image
Ronald Gorsic/Cropix

U roku od sedam sati ova je objava skupila više od 22.000 reakcija i više od 1000 komentara.

- On je Kapetan Hrvatska - uspoređivali su ministra Marića i s poznatim fiktivnim superjunakom.

- Možemo li mi Hrvatskoj dati bilo koga iz naše Vlade u zamjenu za ovog frajera – pitala se jedna Grkinja.

'Wow dobro da se baš cijeli skinuo iz odijela za cijepljenje', 'ovo je ideal muškog tijela', 'mora da je on ministar Dobrih Mišića', 'uh, moram sada isprati svoje oči fotografijom Putina bez majice kao protumjerom', neki su od komentara.

- Oporezuj me, uzmi mi sve novce – jedan je od duhovitijih iz ekonomskog diskursa.

image
Bruno Konjevic/Cropix

- Ok, selim se u Hrvatsku – napisala je jedna Talijanka.

Ima komentara i iz Hrvatske.

- Da bar naša ekonomija izgleda tako dobro kao njegovi mišići – stoji na Redditu.

- Zašto mi ne možemo imati ovakve ministre – tužni su Portugalci.

Dobar izgled mistera cijepljenja, odnosno ministra Marića, komentirali su i muškarci.

- Razina estrogena u ovim komentarima je previsoka – napisao je jedan Francuz.

image
Boris Kovacev/Cropix

Korisnici Reddita, koji su komentari izgled našeg ministra, dolaze iz raznih država svijeta - od Škotske, Švedske, Slovačke, Grčke, Litve, Francuske, Finske, Njemačke, Argentine, Nizozemske, Portugala pa sve do Amerike.

Jutarnji je još jučer pisao o cijepljenju članova Stožera i Vlade. Bio je to ujedno i prvi put da smo ova istaknuta imena političkog života vidjeli u donjem rublju.

Razgovarali smo jučer kratko i s ministrom Marićem koji tada još nije bio svjestan laskavih komentara koji su krenuli zasipati društvene mreže.

- Neki će možda reći da sam stidljiv, no više volim razgovarati o PDV-u nego o mišićima - smije se ministar, rodom iz Slavonskog Broda, kojem su omiljeni sportovi s loptom, a najviše voli tenis i košarku.

image
Bruno Konjevic/Cropix

- Igram ih kad god uspijem, a uz to kondiciju održavam i trčanjem, a radim i vježbe snage. Naš posao ne daje dovoljno vremena za mogućnost pravilne ishrane, dovoljno sna i slično, i baš zbog toga držim do sporta – rekao nam je Marić koji cijepljenje opisuje kao gotovo bezbolno i kratko. Pitamo ga i što na komentare s društvenih mreža kaže njegova supruga.

- Nije ništa rekla, no prijatelji nas cijeli dan zezaju. I neka, treba nam malo smijeha u ovim teškim vremenima – rekao je ministar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 05:08