INSPIRACIJA

ŽIVOTNA ISPOVIJEST NAŠEG USPJEŠNOG GLAZBENIKA 'Džip je jureći 100 na sat bez kočenja naletio na mene, 15 dana sam bio u komi, završio sam u kolicima'

Denis Makin iz Novigrada prometnu nesreću zbog koje je završio u invalidskim kolicima doživio je kada je imao samo 17 godina. Samo par mjeseci kasnije uzeo je gitaru u ruke i pronašao svoju novu ljubav - ljubav prema glazbi. Prije nesreće bavio se nogometom
Džip je jureći stotinjak kilometara na sat bez kočenja naletio na mene i od toga dana proveo sam 15 dana u komi - prisjeća se Denis

Mladog glazbenog entuzijasta Denisa Makina iz Novigrada, koji je sa 17 godina doživio tešku prometnu nesreću i završio u invalidskim kolicima, nesreća nije spriječila u ostvarenju glazbenog sna da osnuje vlastiti bend, snimi uspješan album, promovira mlade bendove i čak organizira nekoliko festivala. Kao dijete rado bi zaigrao nogomet u kvartu, a kvaliteta koju je posjedovao dovela ga je do hvaljenog igrača lokalnog novigradskog kluba. No, jedan dan sve se naprasno promijenilo.

Nesreća

- Ono čega se sjećam jest da sam bio na biciklu, a ostatak priče ispričali su mi bolničari i policajci. Džip je jureći stotinjak kilometara na sat bez kočenja naletio na mene i od tog dana proveo sam 15 dana u komi. Noge nisam osjećao dva mjeseca, nakon čega se osjet vratio, ali motorika se zauvijek izgubila - priča nam ovaj mladi pozitivni glazbenik kojega nesreća nije spriječila u tome da u životu zadrži optimizam.

Samo par mjeseci nakon nesreće uzeo je gitaru u ruke i pronašao svoju novu ljubav - ljubav prema glazbi. Pohađao je tečajeve u Grožnjanu, gitaru učio kod poznatog Elvisa Stanića i duhovnog mentora sada pokojnog Boška Petrovića, a već par godina poslije osnovao bend Vervet. Bio je to trio koji je svirao obrade Jimija Hendrixa i Stevie Ray Vaughana te nastupao po Hrvatskoj i susjednim državama. Danas bend djeluje u novoj formaciji i svira autorski blues i rock. Četiri člana čine stalnu postavu; osim Denisa to su Tea Tidić iz Pule, bubnjar Marco Mattietti iz Trsta i Dušan Prosen, klavijaturist iz Slovenije, a Ana Caković pridružuje im se kao back vokal.

- Iako mi je već 7 godina želja snimiti album, prošle smo godine počeli raditi na prvijencu ‘Dok plačeš i smiješ se’ koji će svjetlo dana ugledati kroz dva tjedna - rekao je Denis.

Festivali

Album sadrži 11 pjesama čiji tekstovi pričaju o ljubavi, uspomenama, događajima i problematici života.

Osim rada na albumu i sviranja u bendu, Denis se posvetio i organizaciji festivala. Začetnik je popularnog Parkfesta i glavni organizator blues festivala Bluespring.

Promocija albuma “Dok plačeš i smiješ se” predviđena je 29. travnja u novigradskoj kinodvorani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:10