SHOPPING PATROLA

Znate li koliko treba lopovu da prereže običan lanac? Nemojte štedjeti na kvalitetnom U-Locku...

 Serts
Osim entuzijastičnih biciklista proljeću se vesele i kradljivci bicikala kojima nijedna brava nije neprobojna

S toplim vremenom na ulice se vratio povećan broj biciklista. Najpraktičnije prijevozno sredstvo ima toliko prednosti, da ne čudi da se broj biciklista povećava.

No, osim njih, proljeću se vesele i kradljivci bicikala. Ima jedan zatrašujući video na YouTubeu, u kojem ekipa demonstrira koliko je lako skinuti zaštitni lanac s bicikla, ovisno o tipu zaštite.

Rezultat? Od dvadeset sekundi do dvije i pol minute, s tim da su u videu za demonstraciju koristili najobičnije "cvikcange", a kradljivci imaju prava kliješta za lanac i treba im desetak sekundi za krađu i oprema koju koriste sve je suvremenija.

Shvatili ste, bicikl treba osigurati i na lancu za bicikl ne bi trebalo štedjeti. Naravno, nijedna brava nije neprobojna, ali pokušajte barem ne olakšavati posao lopovima.

Postoji toliko vrsta lanaca i lokota da ih ne možemo sve ni spomenuti, pa ću se pozabaviti jednom od najpopularnijih: U-Lock bravama.

"Lokot bi trebao biti dovoljno dugačak da se bicikl može privezati za stalak ili stup. Karika lokota trebala bi biti napravljena od toplinski obrađenoga čelika kako bi bila otporna na pilu ili čekić. Na sve to preporučuje se i neki oblik presvlake od tekstila ili kakvog drugog mekanog materijala", preporučuju na stranici trgovine biciklima i biciklističkom opremom Rog-Joma.

Tanki lanci na ključ ili šifru povoljniji su od čvrstih, no kad se sjetite koliko će vas koštati novi bicikl ako vam ga ukradu, možda nije pametno uštedjeti baš tih 100, 200 kuna?

NA NAŠEM TRŽIŠTU

U-Lock lanci razlikuju po veličini i kvaliteti materijala od kojih su napravljeni i to su stavke koje utječu i na cijenu. Ako možete, bilo bi dobro da nabavite U-Lock s dodatnom sajlom kako biste mogli zaključati oba kotača istovremeno. Od manje do više poznatih brendova, u domaćim trgovinama ćete naići na zaista veliki izbor.

DECHATLON

Elops lokot za bicil 900
Cijena: 199 kuna
Lagan i jednostavan za prenošenje, omogućuje privezivanje okvira vašeg bicikla za fiksni objekt.
Veličina karike: 15 cm
Materijal: čelik, polipropilen
Otvaranje: ključ
www.dechatlon.hr

image
Jl Urednici
ROG JOMA

Pitbull Mini LS X
Cijena: 279.99 kn
Debeli i čvrsti lanac jednog najpoznatijih svjetskih proizvođača U-locka nudi visoku razinu zaštite.
Dimenzije okova: 90 mm x 240 mm x 14 mm
Otvaranje: laserski ključ
www.rog-joma.hr

KEINDL SPORT

Lokot Abus U-LOCK GRANIT 460/150/300 + USH
Cijena: 449 kn (na akciji)
Izuzetno čvrst lokot izrađen od 12 mm debele čelične četvrtaste šipke. Jednostavno se montira na okvir bicikla.
Dimenzije: 300/109/12mm
Materijal: kaljeni čelik
Otvaranje: ključ
keindl-sport.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 22:24