SHOPPING PATROLA

Zveckanje ključeva i klatarenje mobitela u džepu neopisivo su iritantni dok trčite, što s njima?

 Fahroni
Svaki sport zahtijeva određenu opremu, a pojasna torbica s više džepova pokazala se spasonosnom pri trčanju

Svaki sport zahtijeva određenu opremu, nekad je ona jednostavnija i jeftinija, nekad skuplja. Ali odoljeti svemu što se na tržištu nudi, a olakšava aktivnosti i čini ih ugodnijima, nije uvijek lako.

Čime god sam se bavila, nešto je novo sletjelo u moj ormar. Nekoliko mjeseci tajlandskog boksa: eno još mi stoje bandaže. Faza pilatesa: posebne, protuklizne čarapice. Tajica i sportskih majica toliko da mogu dva tjedna svaki dan vježbati bez da upalim veš mašinu.

Jedino sam za planinarenje opremu nabavljala postepeno, ali to je zato što je ima dosta i nije baš jeftina pa sam morala taktički rasporediti investicije.

Dakle, po novom trčkaram. Neugodno mi je to nazvati trčanjem s obzirom na to da su brzine tek neznatno veće od hodanja, a kondicija u porođajnim mukama, ali, kao, joggiram po kvartu. Prošao je tek koji tjedan, a već imam popis stvari koje bih si rado kupila.

I dok će fensi bežične slušalice i nove tenisice malo pričekati da uđem barem u drugi, treći mjesec novog hobija, jednu stvar želim hitno riješiti. Zveckanje ključeva od stana i klatarenje mobitela u džepu neopisivo su iritantni. Zato sam istražila kakve se sve torbice za trčanje nude, one koje će stajati na mjestu i ne skakutati sa svakim mojim korakom, a u koje ću ugurati mobitel, ključeve i maramice.

Izbor je, naravno, ogroman. Od onih s najosnovnijih značajkama, za početnike poput mene, do onih s više džepova i pretinaca u koje stanu čak i boce vode. Eh, dok mi takve budu trebale imat ću vjerojatno neki novi hobi…

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Kao i kod svakog "gadgeta" za sport, trebate se zapitati koliko često će vam nešto trebati, za što točno i koliko možete izdvojiti. Od jeftinih torbica/pojasa do onih skupljih, izbora ne nedostaje, a razlikuju se dimenzijama, brojem džepova, imaju li reflektirajuće trake ili ne… U neke torbice stane i do četiri boce vode, no ako trčite pola sata, sat po kvartu, takva vam ne treba. S druge strane, profesionalcima i dugoprugašima će to biti odličan dodatak.

DECHATLON

Kalenji pojas Basic
Cijena: 39,99 kn
Povoljan pojas ima džep s dva pretinca za nošenje ključeva i pametnog telefona bez oštećivanja. Ravan je i ne odskače dok trčite.
Opseg struka: od 40 cm do 95 cm
Džepovi: glavni 150 mm x 80 mm
www.dechatlon.hr

MALL.HR

Sport2People Classic
Cijena: 109 kn
Torbica s dva preklopna džepa s patentnim zatvaračima, dvije reflektirajuće trake i posebnim otvorom za slušalice.
Opseg struka: od 103 cm do 69 cm
Džepovi: 13,12 cm i 23 cm
www.mall.hr

INTERSPORT

Salomon ACTIVE BELT
Cijena: 199,95 kn
Ima poseban mrežasti pretinac za bocu vode koja dolazi u kompletu, opremljena je reflektirajućim detaljima.
Težina: 94 g
Zapremnina: 0,6 l
www.intersport.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 20:53