INGRID I LUKA

Zvijezde ‘Braka na prvu‘ prigrlile kujicu Betty i mačka Nixa: Ne kupujte životinje, udomite ih

foto: Mare Milin za Prijatelje životinja
‘Apeliram na sve da ne kupuju životinje, već da pretraže stranice udruga ili posjete sklonište i izaberu neko predrago biće‘

Ove godine su na plakatima diljem zemlje Ingrid Divković i Luka Budak, lik iz showa "Brak na prvu". Uz njih su i kujica Betty i mačak Nix. Slogan je "Ljubav na prvu pronađi u skloništu". Riječ je o novom plakatu Prijatelja živoinja, koji i ove, 18. godine zaredom, provodi kampanju "Obitelj na more, a pas na ulicu?", a sve u cilju smanjenja napuštenih životinja.

Tijekom fotografiranja Ingrid i Luka jako su se zbližili s crnom kujicom Betty koja je na skrbi udruge Hrabre njuške i mačkom Nixom o kojemu trenutačno brine udruga Prava šapa. Ingrid je nakon snimanja posebno dirnulo kada je saznala da Betty već tri godine traži dom.

- Apeliram na sve da ne kupuju životinje, već da pretraže stranice udruga ili posjete sklonište i izaberu neko predrago biće koje čeka, možda čak i godinama, svoj trajni dom. Životinje zaista vrlo brzo i lako mogu osvojiti naše srce, samo im trebamo dati priliku - rekla je Ingrid.

Luka, koji je i sam prije tri godine udomio mačku Mrmu, istaknuo je:

- Kada sam udomio Mrmu, odmah sam znao da je to za zauvijek. Kako svakodnevno hranim mačke u blizini moje kuće, Mrma je i kastrirana jer sam svjestan da bi bilo nemoguće zbrinuti tolike mačiće. Volio bih da što više ljudi udomljavanje doživi kao priliku za plemenit čin kojim se doslovno spašavaju nečiji životi, a ujedno sprječavaju strašne patnje napuštenih životinja.

Iz udruge Prijatelji životinja ističu da je napuštanje životinja, osobito prije odlaska na more, iznimno okrutno i događa se unatoč tome što je kažnjivo novčanom kaznom od 15 do 30 tisuća kuna. Stoga stalno ukazuju na važnost da skrbnici životinja kastriraju pse i mačke o kojima skrbe te se odgovorno brinu o njima, a gradove i općine podsjećaju da sustavno provode kontrolu mikročipiranja pasa i da propišu trajnu sterilizaciju kao način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka, uz evidentirane izuzetke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:21