2003 SD220

'ASTEROID ĆE UNIŠTITI ZEMLJU PRIJE NOVE GODINE' Zbog nevjerojatnog broja ljudi koji su povjerovali u ovu teoriju javila se i NASA

 Foto: NASA/JPL-Caltech/GSSR

Brojni su mediji prenijeli vijest kako će asteroid baš na sam Božić projuriti tako blizu Zemlje da bi je vrlo lako mogao i pogoditi.

Međutim, ti su svi navodi potpuno netočni, objavila je NASA, a prenio ABC News .

Naime, asteroid promjera oko jednog kilometra i imena 2003 SD220 u božićnoj će noći doista proći pored Zemlje, no na prilično sigurnoj udaljenosti od oko 11 milijuna kilometara, objavila je NASA.

'Najviše što će se asteroid približiti Djedu Mrazu i njegovoj jelenjoj zaprezi je udaljenost oko 28 puta veća od udaljenosti između Mjeseca i Zemlje', rekao je Paul Chodas, voditelj NASA-inog odjela koji prati objekte koji lete blizu Zemlji.

Najbliže Zemlji bit će zapravo tek 2018. godine kad će proći na udaljenosti od oko 2,7 milijuna kilometara, rekao je Lance Benner, voditelj odjela za istraživanje asteroida.

U međuvremenu znanstvenici NASA-e na Twitteru pokušavaju razuvjeriti sve brojnije ljude da će asteroid uništiti Zemlju do kraja ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 07:57