INTERNETSKI DIVOVI

Borba titana: Googleov Chrome napokon prestigao Microsoftov Explorer i postao najpopularniji web preglednik na svijetu

StatCounterove statistike temelje se na analizi 15 milijardi pregleda stranica mjesečno, a zapravo se očekivalo da će 'open-source' preglednik Firefox jednog dana zavladati tržištem

ZAGREB - Nakon dugog iščekivanja, Googleov preglednik Chrome napokon je premašio popularnost Microsoftovog Internet Explorera i tako postao najpopularniji web preglednik na svijetu. Rezultati su to statistika koje je objavio StatCounter .

Daily Mail prenosi da je ovaj uspjeh Chrome postigao i zadržao samo na jedan dan, u nedjelju, dok se već u ponedjeljak Internet Explorer vratio na prvo mjesto.

StatCounterove statistike temelje se na analizi 15 milijardi pregleda stranica mjesečno, koje je StatCounter prikupio s preko 3 milijarde siteova.

Vidjet će se hoće li Chrome uspjeti dugoročno izgurati Internet Explorer s prvog mjesta, no u svakom slučaju je njegov uspjeh to veći jer se zapravo očekivalo da će 'open-source' preglednik Firefox jednog dana zavladati tržištem. No, posljednje verzije tog preglednika ocijenjene su kao spore, što je vjerojatno pomoglo Chromeu vinuti se prema vrhu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:38