SVEMIRSKI BLAGDANI

BOŽIĆNA ČESTITKA iz SVEMIRA: Pogledajte zadivljujuće fotografije Zemlje snimljene s ISS-a

Sigurno postoji mnogo ljudi koji će božićne blagdane provesti usamljeni, daleko od kruga svojih najmilijih, žudeći za domom iz neke daleke zemlje. Ako vam je ikako lakše, sjetite se samo astronauta na Međunarodnoj svemirskoj postaji. Oni će Božić dočekati u svemiru. Daleko od svojih obitelji.

Stoga, NASA je omogućila da preko Twittera zapovjedniku Ronu Garanu i njegovoj ekipi astronauta na Međunarodnoj svemirskoj postaji čestitate božićne blagdane.

Iako će članovi svemirske misije blagdane provesti u nešto većem društvu nakon što im se 21. prosinca pridruže još trojica astronauta s ruske letjelice Soyuz, sigurni smo da bi svaki od njih svoje mjesto u narednih nekoliko dana vrlo rado mijenjao.

Protekle godine, za vrijeme orbitiranja oko Zemlje, astronauti s Međunarodne svemirske postaje digitalnom su kamerom snimili neke zaista nezaboravne i jedinstvene fotografije naše planete - poput spektakularnih prikaza polarne svjetlosti iznad Indijskog oceana, zaprepašćujuće snage uragana Katja iznad Atlantskog oceana i noćne fotografije osvijetljenih britanskih gradova poput Londona, Birminghama, Edinburgha i ostalih.

Ovim fotografijama astronauti nama na Zemlji također žele sretne blagdane i sve najbolje u Novoj godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 19:39