PROJEKT BIODIGITALA

BUDUĆNOST Liječnici će dizajnirati 3D mape vašeg tijela, slično Google Earthu

Kompanija BioDigital, jedan od vodećih proizvođača 3D modela ljudskog tijela skupila je 4 milijuna dolara za razvoj 3D mape tijela koja bi funkcionirala slično kao Google Earth.

Superpopularna web stranica Human na www.biodigital.com u godinu je dana privukla više od milijun znatiželjnika, liječnika, istraživača, sportskih trenera, terapeuta i edukatora.

BioDigital želi promijeniti način na koji se ljudsko tijelo doživljava, upoznaje i istražuje. Prvi dio novca za 3D mapu tijela uložili su FirstMark Capital i fond NYU Venture. “Ovo nije samo nišni alat, napravit ćemo nešto što će promijeniti način razmišljanja” tvrde u BioDigitalu.

Direktor kompanije Frank Sculli želi da BioDigital nadraste definiciju mjesta na koje se dolazi po sofisticirane aplikacije i da postane platforma na kojoj će se razvijati novi programi i modeli.

Zamislite, poziva Sculli, da ste googlali “srce” i dobili interaktivni 3D model koji možete ugraditi u svoje web dokumente i stranice kao što kad ukucate neku adresu ili znamenitost na Google Earthu dobijete svu silu informacija i slikovnog materijala.

Mnogi liječnici već koriste BioDigitalovu stranicu kad pacijentima objašnjavaju što im je ali Sculli već razmišlja o tehnologiji koja bi liječnicima omogućila da ubace podatke iz pretraga koje su napravili pacijentu i da dobiju baš njegov, personalizirani 3D model koji onda mogu uvrstiti u pacijentov zdravstveni karton i svaki ga budući liječnik može praktički pregledati na kompjutoru nakon što pročita nalaze i mišljenja.

Ali da bi se to ostavarilo BioDigita treba desetke ako ne i stotine milijuna dolara. Put do bilo kojeg cilja, podsjećaju oni, počinje prvim korakom od 4 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:14