I SLAVNI BRINU

DiCaprio i Sting najgorljiviji u borbi protiv globalnog zagrijavanja

 SIPA

Mnoge osobe iz svijeta slavnih ekološki su osviještene te angažirane su u borbi protiv globalnog zagrijavanja. Svojim aktivizmom prednjači glumac Leonardo DiCaprio koji je 2002. godine sudjelovao UN-ovom Summitu o održivom razvoju u Johannesburgu.

Kako bi pokazao da njegov ekološki aktivizam nije puka forma, DiCaprio se odrekao letova privatnim avionom, vozi hibridni automobil, a njegova kuća ima solarne panele. Svojim angažmanom u zaštiti okoliša Leo DiCaprio “zarazio” je i svoje kolege Penelope Cruz i Orlanda Bluma koji su odnedavno aktivni u borbi za smanjenje emisije stakleničkih plinova.

Australska glumica Cate Blanchett, također, je angažirana u borbi protiv globalnog zagrijavanja. Ona je u svibnju ove godine sudjelovala na World Bussines Summit on Climate Change koji je, također, održan u Kopenhagenu. Tada se s govornice obratila biznismenima apelirajući na njih da “smanje emisiju stakleničkih plinova i potiču održivo gospodarstvo”.

Među najvatrenijim ekologističkim aktivistima je i pjevač Sting. On je već godinama angažiran u pokretu za spas tropskih šuma, a njemu u čast nazvana je i nova vrsta žabe, Dendropsophus stingi, koja je otkrivena u Kolumbiji. Tijekom priprema za Klimatsku konferenciju u Kopenhagenu, Sting je posudio svoju legendarnu pjesmu “Poruka u boci” (Message in a Bottle) kako bi se diljem svijeta odaslale SOS poruke za spas planeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:45